Voetbaltube speler van de maand: Wilfried Bony

12 december 2011 | stefan | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze maand is dat de Ivoriaanse aanvaller Wilfried Bony.

Naam: Wilfried Guemiand Bony
Been: Tweebenig
Bijnaam: Het Beest
Geboortedatum: 12-10-1988
Nationaliteit: Ivoorkust
Lengte: 182 cm
Club: Vitesse
Contract tot: 2014
Positie: Aanvaller

De Ivoriaan Wilfried Bony is een sterke en balvaste spits die gemakkelijk het net weet te vinden. Vitesse legde de speler voor 3,5 jaar vast en betaalde 4 miljoen aan Sparta Praag. De aanwinst van Vitesse blijkt een perfecte aankoop en heeft met 9
doelpunten al bewezen een belangrijke pion te zijn in het team van John van den Brom. Tijdens zijn debuut wist hij na 27 minuten zijn eerste doelpunt te scoren in dienst van Vitesse en was meteen al een publiekslieveling.

Bony begon zijn carriere in zijn land Ivoorkust en groeide op in Abidjan. In 2007 werd Bony clubtopscorer bij Issia Wazi. Hij maakte indruk en hij werd opgemerkt door scouts van Liverpool. In 2008 pikte Sparta Praag de aanvaller op en speelde hij eerst op huurbasis in het tweede elftal en werd hij al snel definitief overgenomen.

In 2009/2010 werd hij clubtopscorer met 9 doelpunten en won de landstitel met Sparta Praag. Datzelfde jaar debuteert Bony voor zijn land Ivoorkust en stond hij opeens tussen sterren als Drogba, de broers Touré, Kalou en Eboue. Merab Jordania heeft ondertussen in Nederland voor heel wat ophef gezorgd met de overname van Vitesse en door het vele geld dat er beschikbaar werd gesteld voor transfers is ook Wilfried Bony gestrikt voor €4.000.000. Als we de geruchten moeten geloven zal Bony snel de overstap maken naar een topclub maar wil Vitesse wel de hoofdprijs vangen voor zijn goudhaantje. In Arnhem lijken ze rekening te hebben gehouden met een vertrek want het heeft zich in de winterstop versterkt met de aanvallers Mike Havenaar en eerder al Jonathan Reis.

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: Wilfried Bony