Voetbaltube speler van de maand: 'Vleugelartiest' Ola John

01 maart 2012 | stefan | Speler van de maand

Elke maand wordt er door Voetbaltube een speler uitgelicht die mogelijk een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze maand is dat één van de grootste talenten van Nederland, Ola John.

Naam: Ola John
Been:
Tweebenig (Rechts)
Bijnaam: John
Geboortedatum: 19-05-1992
Nationaliteit: Nederland
Lengte: 177 cm
Club: FC Twente
Contract tot: 2014
Positie: Vleugelaanvaller

Op dit moment is de 19-jarige Ola John één van de smaakmakers bij FC Twente. De vleugelartiest zoals ze hem ook wel bestempelen staat dit moment op 8 doelpunten en 13 assists. Hij ging met 5 doelpunten en 7 assists de winterstop in

Ola John vluchtte op 2-jarige leeftijd met zijn moeder en broers vanuit Liberia naar Nederland. Zijn vader is om het leven gekomen tijdens een burgeroorlog en heeft hij nooit gekend. John begon al vroeg met voetballen en doorliep succesvol de jeugdopleiding van Twente. In het seizoen 2008/2009 werd hij zelfs topscorer met 20 doelpunten bij de B-junioren. In 2009 keerde John voor het eerst terug naar het Afrikaanse continent voor het jeugd WK in Nigeria.

Tegen VV Capelle op 22 september 2010 maakte John zijn debuut voor Twente. Daarna ging het snel met Ola en tekende hij een contract tot medio 2014 bij de Tukkers. Op 13 maart 2011 scoorde hij zijn eerste goal. Dat seizoen kwam hij 19 duels in actie voor FC Twente en won hij de KNVB beker. Met zijn snelheid, onvoorspelbaarheid en geweldige voorzet is hij een plaag voor de verdedigers. Bruggink vind dat hij ondanks zijn maatje 46 een fantastische traptechniek heeft en laat graag even de sterke punten zien van Ola John.

De fantastische vorm van John is niet onopgemerkt gebleven bij bondscoach Van Marwijk en in februari zat hij dan ook bij de voorselectie van Oranje en mocht hij aansluiten bij de definitieve selectie. Dezelfde week liet hij zijn klasse nog maar eens zien bij Twente door een schitterend doelpunt tegen Steaua Boekarest te scoren in de Europa League. Ook tegen grotere clubs is John van grote waarde en laat hij spelers scoren. Mocht hij zich zo blijven doorontwikkelen dan zullen we nog veel van hem gaan zien de komende jaren.

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: 'Vleugelartiest' Ola John