Voetbaltube speler van de maand: Topschutter Michu van Swansea City

23 februari 2013 | stefan | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment populair is in de voetbalwereld. Deze maand is dat de topschutter Michu van Swansea City.

Naam: Miguel Pérez CuestaBeen: Links
Bijnaam: Michu
Geboortedatum: 21-03-1986
Nationaliteit: Spaanse
Lengte: 191 cm
Club: Swansea City
Contract tot zomer: 2016
Positie: Spits

Wie is toch die speler die achter Van Persie en Luis Suarez op de topscorerslijst in de Premier League staat? Het is Miguel Pérez Cuesta, beter bekend als Michu.
(Plaatje: 22-03-2012)

Begin carrière

Deze 26-jarige Spanjaard begon zijn carrière bij Oviedo in zijn geboorteland. Op 17-jarige leeftijd kwam hij bij het eerste. Hij maakte naam in Noordwest-Spanje en in 2007 nam Celta de Vigo hem over.

De linkspoot kreeg in Vigo de tijd om te rijpen in de Segunda Division. Deze periode van 4 jaar deed hem goed en hij begon zich steeds lekkerder te voelen. In zijn laatste twee seizoenen scoorde hij 8 en 7 goals.

Madrid

In Madrid werden ze op dat moment ook wakker. Niet bij Real Madrid of Atletico Madrid maar bij Rayo Vallecano. De derde club in de Primera Division uit de Spaanse hoofdstad. Deze club contracteerde hem voor 2 seizoenen. Hij kreeg daar te maken met hoofdtrainer José Ramón Sandoval. Die liet hem veel spelen en gebruikte hem op verschillende posities voorin. Michu scoorde dat seizoen 17 keer in 39 optredens. Rayo Vallecano eindigde in het seizoen 2011/2012 op de 15e plek. Hij scoorde dat seizoen tegen Real Madrid de 0-1.

Premier League

Michael Laudrup trainde in die tijd in Spanje bij Real Mallorca en zag potentie in de aanvaller. Toen hij in de zomer van 2012 hoofdcoach van Swansea City werd heeft hij geen seconde getwijfeld. Hij moest en zou een paar spelers uit Spanje meenemen. Naast Michu nam hij onder andere ook Jonathan de Guzman en Pablo Hernandez mee.

Michu kent tot nu toe een geweldig eerste seizoen in de Premier League. Zo goed zelfs dat hij op 23 januari zijn handtekening zette onder een nieuw contract. Hij ligt vast tot de zomer van 2016. Dit seizoen staat hij, op 22 februari, op 18 doelpunten in de verschillende competities. 5 keer werd hij gekroond tot ‘Man Of The Match’.

Toekomst

Als Michu zo door gaat is het vrijwel zeker dat Swansea City hem niet in Wales kan houden. De grote clubs in de Premier League en elders hebben hem nu al in het vizier.

 

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: Topschutter Michu van Swansea City