Voetbaltube speler van de maand: 'Technicus' Filip Djuricic

23 januari 2013 | stefan | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment populair is in de voetbalwereld. Deze maand is dat de 'Technicus' van Heerenveen.

Naam: Filip Đuričić
Been: Tweebenig
Bijnaam: Fica, Cruijff van de Balkan
Geboortedatum: 30-01-1992
Nationaliteit: Servië
Lengte: 181 cm
Club: SC Heerenveen
Contract tot: 2014
Positie: Aanvallende middenvelder

Bij Heerenveen is het smaakmaker Djuricic die de supporters van Heerenveen wekelijks laat smullen van technische hoogstandjes. Op 13 maart 2009 werd de 20-jarige Servische voetballer vastgelegd door Heerenveen en dat was een slimme zet van het management.

Filip tekende zijn eerste profcontract bij Rode Ster Belgrado. Na een uitstapje van een jaar in Griekenland bij Olympiakos Piraeus was het dus Heerenveen die toekomst zag in het grote talent.

Op 20 februari 2010 maakte Djuricic zijn debuut in het eerste elftal onder trainer Jan Everse. De coach liet blijken tevreden te zijn over zijn pupil: "Een leek ziet dat hij goed is, maar hij moet uiteraard nog veel leren.” De Servier heeft vanaf zijn debuut zeker veel bijgeleerd en zich goed doorontwikkeld in de Eredivisie. In 2010 werd het contract opengebroken en tekende de middenvelder bij tot 2014.

De aanvaller heeft zich bij Heerenveen ontpopt tot belangrijke schakel die veel creativiteit toevoegt aan het elftal en met prachtige bewegingen een mannetje kan passeren en makkelijk tot scoren komt. Ook zijn medespelers voor het doel zetten is een sterke kwaliteit en zo maakte scHeerenveen een leuke reportage van de Servier met als titel 'Filip Djuricic: de man van de assist'. Mede door zijn uiterlijk kreeg Djuricic al snel de bijnaam Cruijff van de Balkan.

Hoe lang het publiek nog kan genieten van deze technicus is niet bekend. Aan het begin van het seizoen heeft Djuricic al te kennen gegeven niet bij te willen tekenen omdat hij graag een stapje hogerop wil. Er is belangstelling vanuit Italie, Turkije en Engeland dus over interesse heeft hij niet te klagen.

Voorlopig speelt hij nog in Friesland en kan als het om een transfer gaat wijze raad vragen bij coach Marco Van Basten die zelf ook genoeg internationale ervaring heeft.

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: 'Technicus' Filip Djuricic