Voetbaltube speler van de maand: 'Supertalent' Jean-Paul Boëtius

22 september 2013 | stefan | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment populair is in de voetbalwereld. Deze maand is dat 'supertalent' Jean-Paul Boëtius van Feyenoord.

Naam: Jean-Paul Boëtius
Bijnaam: 'Jean' 
Been: Rechts
Geboortedatum: 22-03-1994
Nationaliteit: Nederlandse
Lengte: 178 cm
Club: Feyenoord
Contract tot: 2016 
Positie: Winger

'Supertalent'
Jean-Paul Boëtius behoort tot één van de grootste pareltjes uit de Feyenoord opleiding die er op dit moment rondlopen op de Nederlandse velden. De 19-jarige Boëtius bulkt van het talent, is snel, heeft een goede actie en beschikt over een geweldig schot. De aanvaller heeft het afgelopen jaar te maken gehad met een zware meniscusblessure. Hij kan deze vervelende periode eindelijk achter zich laten en zijn vizier weer op het voetbal richten. 

Jeugd
Op zesjarige leeftijd begon de aanvaller met voetballen en kwam al snel bij Feyenoord terecht. Hij doorliep probleemloos de Feyenoord opleiding en door zijn ongekende talent verwachtte de buitenwereld veel van hem. Ondanks zijn jonge leeftijd kende hij al veel blessureleed. Op zijn 16e miste hij het EK onder 17 door een zware knieblessure. Ploeggenoten Kongolo, Vilhena en Achahbar zag hij wel deelnemen aan het toernooi waar Oranje op de eerste plaats eindigde. Maar Jean liet het er niet bij zitten en kwam sterk terug.

Debuut
Op 28 oktober 2012 brak er een speciale dag aan voor Jean-Paul. Op 18-jarige leeftijd mocht hij in een bomvolle Kuip debuteren tegen aartsrivaal Ajax. Een beladen wedstrijd waar hij direct zijn visitekaartje afgaf en als 'klein meneertje' de ploeg vertrouwen gaf met flitsende acties. Hij bekroonde zijn schouwspel met een doelpunt tegen de Amsterdammers. Na afloop kreeg hij veel lovende reacties over zijn optreden. In april 2013 liep de dribbelaar een meniscusblessure op en lag hij er maanden uit. Hierdoor moest hij ook het EK van Jong Oranje missen in Israël.

Rentree
Zondag 15 september maakte Boëtius zijn rentree bij Feyenoord in de wedstrijd tegen NEC. In de 62e minuut mocht hij invallen voor Ruben Schaken en deed dit niet onverdienstelijk. Binnnen 5 minuten vond hij het net en even later leverde hij ook nog een assist. Het was niet genoeg voor de winst (3-3) maar het goede spel belooft veel goeds.

Wie weet speelt de jeugdige winger binnenkort zijn ploeggenoot Schaken uit de basis en dan zou Rio opeens wel eens heel dichtbij kunnen zijn...

Perez over de kwaliteiten van Boëtius:

In Rotterdam zijn ze maar wat trots op Boëtius

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: 'Supertalent' Jean-Paul Boëtius