VoetbalTube speler van de maand: Ryo Miyaichi

01 maart 2012 | stefan | Speler van de maand
(Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een speler die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze zal dan benoemd worden tot VoetbalTube speler van de maand met een uitgebreide beschrijving en leuke filmpjes)

Naam: Ryo Miyaichi
Bijnaam: Ryodinho
Geboortedatum: 14-12-1992
Nationaliteit: Japanse
Lengte: 183 cm
Club: Arsenal (verhuurd aan Feyenoord)
Positie: Aanvaller
Been: Tweebenig

Grootste verassing in de Eredivisie is misschien wel deze 18-jarige Japanse speler van Arsenal die wordt verhuurd aan Feyenoord spelend met rugnummer 34. Deze nuchtere jongen is door zijn snelle dribbel en fraaie techniek een gevaar voor elke verdediger. Hij rent de 100 meter in 10.84 seconde.

Ryo begon met voetballen in zijn schooljaren bij Sylphid FC in Nagoya. Hij werd al snel op 14-jarige leeftijd ontdekt door oud Feyenoorder Stanley Brard. Hierdoor werkte Miyaichi al eerder stages af bij Feyenoord en Ajax maar dit liep op niks uit. Op zijn stageperiode bij Ajax brak hij  zijn kuitbeen en lag hij een tijdje uit de roulatie.

Drie jaar later mocht hij op stage bij Arsenal nadat hij op een groot schoolvoetbal toernooi in Japan erg veel indruk maakte. Arsenal was gelijk overtuigd van zijn kwaliteiten en wist de speler na een korte stage voor 5 jaar vast te leggen. Doordat hij geen werkvergunning kreeg in Engeland leek het Arsenal een goed idee om hem zolang te stallen bij Feyenoord. Hij spreekt nog amper een woord Engels maar met een tolk kan hij praten met zijn trainer, teamgenoten en de media.

In zijn eerste wedstrijd voor Feyenoord tegen Vitesse werd hij al snel bestempeld als een van de grootste talenten van de Eredivisie en maakt hij dit vooralsnog elke week weer waar met zijn fraaie acties. Tegen Heracles scoorde hij zijn eerste doelpunt. Elke wedstrijd zit er een scout van Arsenal op de tribune om zijn prestaties te volgen en zijn Japanse televisie stations druk aan het onderhandelen om de rechten van de wedstrijden van Feyenoord.
Door zijn snelheid weten verdedigers maar weinig raad met de Japanner en proberen ze hem op andere manieren af te stoppen zoals bijvoorbeeld Ammi van ADO.

Kortom een speler met veel potentie waar Feyenoord(nog even) en Arsenal veel plezier aan zullen beleven..

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
VoetbalTube speler van de maand: Ryo Miyaichi