Voetbaltube speler van de maand: Ricky van Wolfswinkel

12 december 2011 | stefan | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze maand is dat spits Ricky van Wolfswinkel.

Naam: Ricky van Wolfswinkel
Been: Rechts
Bijnaam: Van Wolfswinkel
Geboortedatum: 27-01-1989
Nationaliteit: Nederlands
Lengte: 186 cm
Club: Sporting Lissabon
Contract tot: 2016
Positie: Spits

Ricky van Wolfswinkel behoort op dit moment tot een van de belangrijkste spelers van de Portugese club Sporting. Hij begon het seizoen moeizaam en startte niet altijd in de basis. Maar de Nederlandse spits heeft nu het volle vertrouwen van zijn coach en zit goed in zijn vel.

Maar om bij het begin te beginnen startte Van Wolfswinkel zijn carriere als klein jongetje bij voetbalvereniging VV Woudenberg. Ricky viel al gauw op door scouts van Vitesse waar hij vanaf zijn tiende jaar tot en met zijn debuut voor het eerste elftal, zijn opleiding genoot in Arnhem. Hij ontwikkelde zich goed en in de A-junioren kreeg hij al in zijn eerste seizoen een prijs voor topscorer van de A-junioren uitgereikt door Wesley Sneijder.

Vanaf toen ging het snel met Van Wolfswinkel en op 5 april 2008 maakte hij op achttienbjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van Vitesse tegen Sparta. In het seizoen 08/09 werd hij topscorer van Vitesse met acht goals. Johan Derksen was toen al enthousiast over Van Wolfswinkel. De spits toonde veel potentie en dat bleef niet onopgemerkt bij de andere clubs waaronder FC Utrecht die hem aan het begin van seizoen 09/10 vastlegde voor vier jaar. Dit was voor hem een rommelig seizoen en sommige wedstrijden moest hij zelfs vanaf de bank toekijken. Aan het einde van dat seizoen was hij toch belangrijk en had hij met 4 goals een groot aandeel zodat Utrecht mee mocht doen aan de play-offs van de Europa League. Het seizoen daarna verliep erg goed voor Ricky en hij werd zelfs All Time Topscorer van FC Utrecht door in Europa onder meer drie keer te scoren tegen Celtic.

Sporting zag de postitieve ontwikkelingen die Ricky doormaakte en sloeg meteen toe. Op 3 juni 2011 zette Van Wolfswinkel zijn handtekening onder een contract waarmee hij tot 2016 verbonden is aan Sporting en zo vertrok hij met zijn vriendin naar Lissabon. De Portugezen betaalde € 5,4 miljoen aan FC Utrecht. De Nederlander had in het begin van het seizoen even moeite om zijn ritme te vinden maar na een paar wedstrijden op de bank gezeten te hebben greep hij met invalbeurten zijn kans en stond hij al snel in de basis. Van Wolfswinkel is te vergelijken met een type Huntelaar die in het zestienmetergebeid levensgevaarlijk is, deze twee hebben nog een leuk onderonsje gehad. Hij kwam laatst nog in VI door zijn aparte manier van juichen. 

Op dit moment heeft Van Wolfswinkel in de Primeira Liga al 7 doelpunten gemaakt in dienst van Sporting wat een prima prestatie is. Hij wordt in de media door zijn goede vorm gelinkt aan diverse topclubs waaronder Manchester United, Chelsea en Valencia.

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: Ricky van Wolfswinkel