Voetbaltube speler van de maand: 'pannakoning' Adam Maher

25 mei 2013 | stefan | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment populair is in de voetbalwereld. Deze maand is dat één van de grootste talenten van Europa: Adam Maher.

Naam: Adam Maher
Bijnaam: -
Been: Rechts
Geboortedatum: 20-07-1993 
Nationaliteit: Nederland
Lengte: 174 cm
Club: AZ 
Contract: 2015 
Positie: Middenvelder

Een van Europa's grootste talenten loopt rond in Nederland en zijn naam luidt 'Adam Maher'. De jeugdige middenvelder heeft zoals veel Nederlandse sterspelers veel te danken aan 'het pleintje'. "Hier is het allemaal begonnen, ongeveer toen ik 5 jaar was heb ik altijd hier gevoetbal. Je had school en daarna ging je altijd voetballen op het pleintje". Aldus de getalenteerde AZ-middenvelder. 

Voordat Maher bij AZ kwam speelde hij bij SV Diemen en Zeeburgia. Op 11-jarige leeftijd maakte hij in 2004 de overstap naar de club uit Alkmaar. De basisvaardigheden die hij op straat heeft ontwikkeld hebben hem mede geholpen de jeugdopleiding van AZ moeiteloos te doorlopen.

Op 15 december 2010 debuteerde Maher voor AZ in de Europa League wedstrijd tegen Bate Borisov en bekroonde zijn opwachting met een doelpunt. Met 17 jaar en 146 dagen werd hij de jongste doelpuntenmaker in een Europacupwedstrijd.

Sindsdien heeft de straatvoetballer zich perfect ontwikkeld waardoor hij een vaste waarde is geworden bij Jong Oranje en ook sterk in beeld is bij Louis van Gaal. De middenvelder is ijzersterk in de kleine ruimte, aanname is altijd perfect, zeer behendig en scoort makkelijk.

Vanaf 5 juni start het EK voor Jong Oranje in Israël. Maher is ook van de partij en zal pas na het EK gaan praten met zijn zaakwaarnemer over geïnteresseerde clubs. Mocht de AZ-speler een puik toernooi spelen zal zijn transferwaarde aanzienlijk stijgen.

Ajax is zeer geïnteresseerd in de multifunctionele middenvelder aangezien Christian Eriksen de Amsterdammers waarschijnlijk deze zomer gaat verlaten. Naast Ajax zou er ook interesse zijn van PSV en topclubs uit het buitenland. Wat is een goede volgende stap voor de behendige middenvelder AdamMaher?

"> 

Afgelopen vrijdag maakte hij een een heerlijke vrije trap tegen Australië:

 

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: 'pannakoning' Adam Maher