VoetbalTube speler van de maand: Nuri Sahin

01 mei 2012 | stefan | Speler van de maand

(Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een speler die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze zal dan benoemd worden tot VoetbalTube speler van de maand met een uitgebreide beschrijving en leuke filmpjes)

Naam: Nuri Sahin
Bijnaam: Sahin
Geboortedatum: 05-09-1988
Nationaliteit:
Turks
Lengte:
179 cm
Club:
Borussia Dortmund
Contract tot:
2013
Positie:
Middenvelder
Been:
Linksbenig

Nuri Sahin heeft zich dit seizoen ontpopt als een onmisbare schakel bij Borussia Dortmund. Sahin heeft door zijn goede prestaties een groot aandeel gehad in het behalen van het kampioenschap met zijn club Borussia Dortmund. Het is nog maar een paar wedstrijden zijn club want hij heeft als bekroning op zijn sterke seizoen een transfer afgedwongen naar een van de grootste clubs van de wereld: Real Madrid. Sahin doorliep de jeugdopleiding van Dortmund en maakte in 2005 onder leiding van Bert van Marwijk zijn debuut waar hij toen 16 jaar was. Hiermee was hij de jongste debutant ooit in de Bundesliga. Al snel maakte hij ook in 2005 zijn debuut voor het Turkse nationale elftal waar hij ook gelijk scoorde tegen nota bene Duitsland.

In 2007 huurde Feyenoord, waar Van Marwijk toen coach was, Sahin voor een seizoen van Dortmund en maakte hij in 29 wedstrijden 6 doelpunten. Op Youtube staat een leuk filmpje waar Drenthe Sahin een beetje aan het uitdagen is. Feyenoord had Sahin graag behouden maar kon niet voldoen aan de voorwaarden die Dortmund stelde vandaar dat hij dus weer terugkeerde naar Duitsland. Dit jaartje Feyenoord was voor Sahin zo gek nog niet want vanaf dat moment werd hij langzamerhand basisspeler bij Dortmund. Dat Sahin niet met zich laat spotten was vorig jaar te zien toen hij uitgedaagd werd door Podolski. Verder is Sahin een zeer complete middenvelder die alles heeft om uit te groeien tot de absolute top. Sahin vertrekt voor € 10 miljoen naar Real Madrid en zal jaarlijks 2,5 miljoen Euro gaan verdienen.

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
VoetbalTube speler van de maand: Nuri Sahin