Voetbaltube speler van de maand: Mario Balotelli

01 november 2011 | stefan | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment hot is in de voetbalwereld. En deze maand is Mario Balotelli ‘VoetbalTube speler van de maand’. Hieronder een uitgebereid verslag met leuke filmpjes over de Italiaan.

Naam: Mario Balotelli
Been:
Rechts
Bijnaam:
Super Mario
Geboortedatum:
12-08-1990
Nationaliteit: Italiaanse
Lengte: 189 cm
Club:
Manchester City
Contract tot:
2015
Positie:
Aanvaller

Mario Barwuah Balotelli is een Italiaanse aanvaller met Ghanese roots. Toen Mario drie jaar was werd hij door zijn ouders afgestaan aan de familie Balotelli en hij ging vanaf toen door het leven als Mario Balotelli. De ouders van Balotelli zijn Ghanese immigranten die waarschijnlijk te weinig geld hadden om voor hem te kunnen zorgen. Balotelli heeft een moeizame band met zijn echte ouders.

Mario startte met voetballen bij AC Lumezzane en toen hij 15 was werd hij al geselecteerd voor het eerste team. Hij maakte toen zijn debuut tegen Cacio Padova in de Serie C1. Dat het snel kan gaan weet Balotelli als geen ander want Inter klopte in 2006 bij hem aan de deur en huurde hem met een optie tot koop. In dat jaar speelde Balotelli ook 3 testwedstrijden voor Barcelona in het B team en wist daarin acht keer te scoren. Barcelona wilde hem graag hebben maar zijn zaakwaarnemer eiste veel meer geld dan dat Barcacelna voor hem wilde betalen. Het had dus niet veel gescheeld of hij was speler van Barcelona geweest
.

Na een tijdje in de jeugd bij Inter gespeeld te hebben maakte hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Cagliari. De bekerwedstrijd erna tegen Reggina kreeg hij een basisplek en scoorde twee keer. De twee seizoenen erna verliepen moeizaam bij de spits. Balotelli is duidelijk iemand met een gebruiksaanwijzing en daar kwamen ook zijn trainers achter. Zo heeft Mourinho ook een aantal malen in de clinch gelegen met Balotelli en kreeg hij zelfs een schorsing van 5 wedstrijden. Door de vele problemen die hij veroorzaakte had hij zich niet geliefd gemaakt bij de fans van Inter. Met als toppunt het aantrekken van een shirt van aartsrivaal AC Milan. Toch had hij niet overal een verkeerde indruk achter gelaten want in de zomer van 2010 haalde zijn oud-coach Roberto Mancini hem naar Manchester City.

Bij Manchester City ging hij door met zijn vreemde en lollige acties wat hem uiteindelijk ook zo ‘populair’ heeft gemaakt. Het voorval met zijn hesje die hij niet aan kreeg, auto crash in Manchester, vrouwelijke reporter een tikje geven met opblaasbanaan, Dzeko vanachter laten struikelen, de mislukte pirouette en bijvoorbeeld Yaya Touré een klap verkopen. In een animatiefilmpje is compilatie te zien van zijn streken. Ook deinst hij er niet voor terug om de media eens terug te pakken door openlijk af te vragen waarom hij altijd de pineut is.

Ondanks zijn streken is Balotelli een gevaar voor elke verdediging en kan hij met zijn snelheid en onvoorspelbare acties voor veel onrust bij de tegenstander zorgen. Balotelli dit seizoen goed begonnen, met een reeks van 5 doelpunten in 5 wedstrijden. Als deze druistige Italiaan zijn streken een beetje binnen de perken weet te houden zullen we nog veel gaan horen van deze (in potentie) uitstekende aanvaller. Want vergeet niet hij is nog maar 21.

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: Mario Balotelli