Voetbaltube speler van de maand: Leroy Sané

01 mei 2015 | StefanS | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment populair is in de voetbalwereld. Deze maand is dat het Duitse toptalent Leroy Sané

Naam: Leroy Sané
Bijnaam: -
Been: Links
Geboortedatum: 11-01-1996
Nationaliteit: Duits
Lengte: 1.83 m
Club: FC Schalke 04
Contract tot: 30-06-2017
Positie: Aanvallende middenvelder/linksbuiten

Laat zijn babyface u niet misleiden, Leroy Sané is een wolf in schaapskleren. Zijn leeftijdsteller staat pas op negentien maar hij speelt met een rust alsof hij voor iedere wedstrijd een strip kalmeringstabletten slikt. De creatieve linkspoot scoorde een prachtgoal tegen Real Madrid in de Champions league waardoor alle ogen op hem zijn gericht wat resulteert in de Voetbaltube speler van de maand-award.

Sané heeft in zijn jeugd al verschillende clubs versleten: SG Wattenscheid 09, Schalke 04, Bayer 04 Leverkussen en uiteindelijk de terugkeer naar Schalke 04. Wat velen niet weten is dat topsport in zijn bloed zit. Zijn moeder (Regina Weber-Sané) is de enige vrouwelijke Duitse Olympisch bronzen medaillehoudster in het ritmisch gymnastiek. Zijn vader (Samy Souleman) was tevens een succesvol voetballer in de Bundesliga en scoorde maarliefst 51 keer in 174 wedstrijden voor SG Wattenscheid 09 en 1. FC Nürnberg.

De aanvallende middenvelder is een speler die recht op zijn stokken staat en een bal zo kort bij zich kan houden dat hij in iedere situatie tot het laatste moment kan wachten met het maken van een beslissing. Deze speelstijl komt overeen met die van Lionel Messi wat toevalligerwijs één van zijn idolen is. Een ander groot idool van Leroy is Cristiano Ronaldo. Toen Schalke’s toptalent debuteerde tegen Real Madrid (een 3-4 winst voor Schalke) gaf hij toe dat hij beefde van de spanning toen hij tegen zijn idool moest aantreden.

Op 20 april 2014 debuteerde hij tegen Herta BSC en speelde 14 minuten. Door zijn jeugdige leeftijd zat een meerjarencontract er nog niet in en daarom loopt het contract af in 2017. Wellicht zullen er diverse clubs aan hem trekken, alleen de kans zit er dik in dat Sané nog even bij de club blijft die zijn beleidt bouwt op de kracht van de jeugd. Schalke leunt op talenten die door moeten breken en bracht recentelijk al toptalenten als Julian Draxler, Max Meyer en Donis Avdija voort.

Momenteel is zijn marktwaarde rond de €1,5 miljoen een schijntje voor een toptalent met het jeugdige gezicht en een lichaam als een bodybuilder. Tekent het talent echter bij zal zijn markwaarde exponentieel stijgen. Laat de onderstaande beelden u in vervoering brengen.

Leroy Sané (Schalke) vs Real Madrid

Leroy Sané vaardigheden en assistent:

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: Leroy Sané