Voetbaltube speler van de maand Juli: Wojciech Szczęsny

01 juli 2011 | stefan | Speler van de maand

(Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een speler die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze zal dan benoemd worden tot VoetbalTube speler van de maand met een uitgebreide beschrijving en leuke filmpjes)

Naam: Wojciech Szczęsny
Been:
Rechtsbenig
Bijnaam: Szczęsny
Geboortedatum: 18-04-1990
Nationaliteit: Pools
Lengte: 196 cm
Club:
Arsenal
Contract tot: 2013
Positie: Keeper

Ditmaal een keeper die speler van de maand is geworden en niet zomaar een keeper. Want er zijn maar weinig keepers op deze leeftijd met zoveel Premier League ervaring als Wojciech Szczęsny. Wojciech Szczęsny is een Poolse talentvolle keeper die uitkomt voor Arsenal in de Premier League.

In 2006 kwam Szczęsny in de jeugdopleiding van Arsenal nadat hij opviel bij Legia Warschau. In seizoen 08/09 werd hij overgeheveld naar het reserve team van Arsenal. Hij raakte in 2008 hevig geblesseerd nadat hij tijdens fitness training zijn evenwicht verloor en beide onderarmen brak. Hij gaf de moed niet op, kwam erg sterk terug uit zijn revalidatie en mocht in 09/10 gelijk aansluiten bij het eerste elftal waar hij nummer 53 kreeg. Op 22 september 2009 maakte hij zijn debuut in de League Cup tegen WBA waar hij zijn doel schoon hield.

Wenger is zeer onder de indruk geraakt van de jonge keeper en liet dit ook openlijk blijken. "Ik geloof er heel sterk in dat hij op een dag Arsenal’s nummer 1 zal zijn. Hij heeft alle kwaliteiten die een topkeeper nodig heeft." Desondanks het grote vertrouwen van Wenger werd hij op 20 november 2009 tot en met 31 mei 2010 verhuurd aan Brentford waarin hij zeer succesvol was. Het afgelopen seizoen was hij echter de eerste doelman van Arsenal en speelde hij dan ook alle belangrijke wedstrijden waaronder tegen Barcelona waar hij op emotionele manier een doelpunt vierde. Het zit er dan toch echt aan te komen dat hij Arsenal's nummer 1 gaat worden zoals Wenger voorspelde.

Natuurlijk heeft ook Szczęsny soms zijn foutjes zoals hier te zien is in de Carling Cup waar hij een miscommunicatie heeft met Koscielny. In de voorbereiding is Arsenal momenteel voor een oefentrip in China waar Szczesny elke wedtrijd een helft keept. Kortom heeft deze keeper alles in zich om een betrouwbare en goede sluitpost te worden.

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand Juli: Wojciech Szczęsny