Voetbaltube speler van de maand: "Goalgetter" Bas Dost

01 april 2012 | stefan | Speler van de maand

Elke maand wordt er door Voetbaltube een speler uitgelicht die mogelijk een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze maand is dat de talentvolle en boomlange spits Bas Dost.

Naam: Bas Dost
Been:
Rechts
Bijnaam: Dost
Geboortedatum: 31-05-1989
Nationaliteit: Nederland
Lengte: 192 cm
Club: SC Heerenveen
Contract tot: 2015
Positie: Centrumspits

Bas Dost is toch wel de verrassing van de Eredivisie. De spits leek vorig seizoen nog afgeschreven maar heeft in alle opzichten een sterke ontwikkeling doorgemaakt. De spits is momenteel topscorer van de Eredivisie met 28 doelpunten. Hij heeft zijn doelpunten mede te danken aan zijn twee collega aanvallers Luciano Narsingh en Oussama Assaidi die hem op zijn wenken bediende.

Bas Dost begon met voetballen in Coevorden bij CVV Germanicus. Hij werd al gauw opgepikt door FC Emmen waar hij de hele jeugdopleiding heeft doorlopen. Hij ontwikkelde zich snel en in het seizoen 2007/2008 mocht hij ruiken aan het echte werk. Hij kreeg veel speelminuten en beleefde tegen Fortuna Sittard zijn hoogtepunt van het seizoen. Hij scoorde drie keer in de met 3-2 gewonnen streekderby.

Zijn verschijning in de Jupiler League bleef niet onopgemerkt en diverse clubs raakten geïnteresseerd. In het seizoen 2008/2009 scoorde hij zesmaal in 23 optredens voor Emmen. Na dat seizoen vertrok Dost voor het luttele bedrag van ongeveer € 300.000 Euro naar Heracles Almelo. Daar bleef hij zich ontwikkelen en scoorde zijn eerste doelpunt in dienst van Heracles tegen uitgerekend Heerenveen. In zijn tijd bij Heracles scoorde hij in zijn eerste seizoen 3 keer en het seizoen daarna 14 keer

Menig club, waaronder Ajax raakte geintereseerd maar waren nog niet overtuigd maar Gijpie was daarentegen zeer enthousiast. Heerenveen daarentegen durfde het wel aan met de kopsterke spits en legde Dost in mei 2010 vast voor vijf jaar. Heerenveen betaalde € 3.100.000 Euro voor de spits. Bij Heerenveen kreeg Dost te maken met tegenslagen en zag trainer Ron Jans het in eerste instantie niet echt zitten in de aanvaller. Dost belandde op de bank en moest genoegen nemen met invalbeurten. In de winterstop van het seizoen 2010/11 kwam Ajax weer om de hoek kijken en gaven aan weer geïnteresseerd te zijn. Dost, die te kennen gaf als klein jongetje al in een Ajax pyjama te slapen, wilde maar wat graag naar de club uit Amsterdam. Maar Ajax en Heerenveen kwamen er niet uit en ondanks een spoedarbitragezaak bleef hij toch in Friesland. In het seizoen 2010/11 scoorde hij alsnog 13 keer.

Dost had zich neergelegd bij het feit dat de transfer was afgeketst en stond aan het begin van een, wat hij nog niet wist, wervelend seizoen. Hij veroverde een basisplaats en scoorde er hevig op los. Op 10 december 2011 maakte Dost tegen Excelsior zelfs vijf doelpunten. Zo staat Dost nu op 28 doelpunten en geniet hij de interesse van clubs uit Spanje, Duitsland, Engeland en Portugal.

Enkele grote vraagtekens zullen zijn waar Dost volgend seizoen zijn kunsten gaat vertonen en hoe groot is de kans dat Van Marwijk de in vorm verkerende spits als breekijzer mee zal nemen naar het EK?

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: "Goalgetter" Bas Dost