Voetbaltube speler van de maand: 'Dynamische middenvelder' Marco van Ginkel

12 november 2012 | stefan | Speler van de maand

lke maand wordt er een speler uitgelicht die een veelbelovende toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment populair is in de voetbalwereld. Deze maand is dat het veelbelovende talent Marco van Ginkel.

Naam: Marco van Ginkel
Been: Rechts
Bijnaam: Black Thunder
Geboortedatum: 01-12-1992
Nationaliteit: Nederlandse
Lengte: 1.86 m
Club: Vitesse
Contract tot: 2015
Positie: Middenvelder

Talentvol
De talentvolle Van Ginkel is bezig aan een ijzersterk seizoen en is al bijna niet meer weg te denken uit de basisformatie van Vitesse. De dynamische middenvelder is al bijna twee jaar een vaste waarde bij FC Hollywood aan de Rijn en voorziet zijn voorhoede van de nodige kwaliteit. Daarnaast is hij ook een belangrijke schakel bij Jong Oranje.

Van Ginkel heeft het voetballen niet van een vreemde, zijn vader Alex van Ginkel was vroeger ook profvoetballer en heeft onder meer bij FC Utrecht gespeeld. De vader van Marco probeert bij elke wedstrijd van zijn zoon aanwezig te zijn en hem te voorzien van de nodige tips of kritiek.

Jeugd
De Vitesse-middenvelder begon als klein jongetje met voetballen bij S.V. de Valleivogels uit Scherpenzeel en werd op zevenjarige leeftijd weggeplukt door VItesse. Daar doorliep hij de hele jeugdopleiding en werd bij Nederland onder 15 gehaald. Op 9 april 2010 mocht hij als eerstejaars A-junior op zeventienjarige leeftijd zijn debuut maken in het eerste elftal tegen RKC en duurde het niet lang voordat trainer Van den Brom de middenvelder al enkele keren in de basis liet beginnen. Ongeveer 4 maanden na zijn debuut scoorde Van Ginkel op 14 augustus 2010 tegen Ajax zijn eerste Eredivisie doelpunt.

Vriendin
Vanaf medio mei 2010 onderhoudt Van Ginkel een relatie met de nuchtere Kristie Willems. De 18-jarige blonde Scherpenzeler is net als vader Van Ginkel vaak in het stadion te bewonderen om Marco te supporten. Daarnaast is ze druk bezig met een HBO-studie en is zoals vele andere voetbalvrouwen geïnteresseerd in Fashion.

Vaste Kracht
Een kleine tegenslag bij Van Ginkel was de ontdekking van de ziekte van Pfeiffer aan het begin van het seizoen 2010/2011 waardoor hij even rust moest nemen. Desalniettemin kwam de middenvelder dat seizoen nog tot 26 competitiewedstrijden en 5 doelpunten. Het seizoen 2011/2012 werd Van Ginkel een vaste kracht en was hij op een gegeven moment niet meer weg te denken uit het basiselftal.

Oranje
Bij Jong Oranje is Van Ginkel één van de smaakmakers en wist hij zich in de beslissende uitwedstrijd tegen Jong Slowakije te onderscheiden door twee doelpunten te maken. In de thuiswedstrijd maakte Jong Oranje korte metten met de Slowaken waardoor ze zich plaatsten voor het EK 2013 in Israel. De sterke ontwikkeling van Van Ginkel is ook bondscoach Louis van Gaal niet ontgaan, nadat hij eind oktober te horen kreeg dat hij in de voorselectie zat werd afgelopen vrijdag bekend dat hij definitief is geselecteerd voor het grote Oranje.

Goudmijntje
Met zijn snelheid, ongedwongenheid, overzicht, oog voor het doel en verfijnde techniek is van Ginkel een speler met een grote toekomst waar Vitesse een goudmijntje mee in huis heeft. Wie weet maakt Van Ginkel woensdag wel zijn debuut voor het Nederlands elftal. Wordt vervolgd..

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: 'Dynamische middenvelder' Marco van Ginkel