Voetbaltube speler van de maand: Dries Mertens

01 september 2011 | stefan | Speler van de maand
(Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of zal het gaan over een voetballer die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze zal dan benoemd worden tot VoetbalTube speler van de maand met een uitgebreide beschrijving en leuke filmpjes)

Naam: Dries Mertens
Been:
Rechts
Bijnaam: Mertens
Geboortedatum: 06-05-1987
Nationaliteit: Belgisch
Lengte: 169 cm
Club:
PSV
Contract tot: 2014
Positie: aanvaller

Dries Mertens is een 24-jarige Belgische aanvaller die twee jaar geleden nog voor AGOVV speelde. Door zijn sterke optredens bij de club uit Apeldoorn werd hij in het seizoen 2008/2009 winnaar van de Gouden Stier award(beste talent uit de eerste divisie) en was FC Utrecht er als de kippen bij om hem te contracteren voor het seizoen 2009/2010. In het Utrecht shirt maakte hij tegen AZ een schitterend doelpunt welke we niet mogen vergeten. Ander leuk moment van Dries is de video waar hij zo blij was als een kind toen hij de enige echte Pamela Anderson mocht ontmoeten. Ook Johan Derksen wist toendertijd de lachers op zijn hand te krijgen met een grap over de kleine Belg.

De transfer naar Utrecht bleek achteraf de perfecte stap te zijn want de kleine Belg wist al snel met zijn fraaie acties, zijn snelheid en doelpunten de harten van de fans te veroveren. In het eerste jaar bij Utrecht won hij de zilveren schoen net achter Suarez die toen de Gouden Schoen won. In twee jaar tijd bij FC Utrecht wist hij 16 maal te scoren en raakten een aantal aantrekkelijke clubs geinteresseerd.

Uiteindelijk was het PSV die aan het langste eind trok en Dries Mertens afgelopen seizoen wist te contracteren. Ondertussen maakte Mertens ook op 9 februari 2011 zijn debuut voor de Rode Duivels tegen Finland, waar hij nu steeds meer minuten mag maken. Bij PSV kan Mertens tot nu toe wel als topaankoop worden beschouwd want hij staat op dit moment na 4 competitiewedstrijden al op 6 goals wat voor de Belg natuurlijk een droomstart is. Als Mertens zo doorgaat zullen PSV en de fans nog veel plezier aan hem beleven en zal hij ook voor de buitenlandse clubs niet onopgemerkt blijven.
FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: Dries Mertens