Voetbaltube speler van de maand: Douglas

01 oktober 2011 | stefan | Speler van de maand

(Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze zal dan benoemd worden tot VoetbalTube speler van de maand met een uitgebreide beschrijving en leuke filmpjes.)

Naam: Douglas Franco Texeira
Been:
Rechts
Bijnaam: Douglas
Geboortedatum: 12-01-1988
Nationaliteit:Braziliaan
Lengte: 192 cm
Club:
FC Twente
Contract tot: 2014
Positie: Verdediger

Douglas Franco Texeira is een imposante sterke verdediger die uitkomt voor FC Twente. Hij groeide met zijn zus en twee broers op in Sao Paulo. Als jong mannetje voetbalde hij vaak op straat en werd op late leeftijd ontdekt. Via zijn neef werd hij meegenomen naar een testwedstrijd bij Joinville EC en daar zagen ze wel toekomst in de boomlange verdediger. Hij raakte daar al snel bevriend met zaakwaarnemer Ribeiro die hem door middel van video's aanbood in verschillende landen. Via via kreeg Ronald de Boer deze video's te zien, zo gaf hij recentelijk nog aan in Studio Voetbal en op die manier bracht hij Ajax en Twente op de hoogte van de verdediger. 

Ajax zag het niet gelijk in hem zitten maar bij Twente waren ze na een stage onder de indruk van de verdediger waarna ze hem gelijk inlijfde. Eind september 2007 tekende hij zijn contract en 23 februari 2008 stond hij als eerst in de basis tegen AZ. Hij heerste in de verdediging en was een belangrijke schakel in het team van de Engelse coach McClaren. Douglas zal achteraf gezien blij zijn geweest met zijn keuze voor Twente en werd in 2009/2010 zelfs landskampioen. Douglas genoot zichtbaar van de huldiging.

Ondanks zijn goede prestaties bij zijn club bleef een uitnodiging van het Braziliaanse elftal uit en lijkt hij zijn zinnen te hebben gezet op een avontuur bij het Nederlands elftal. Om zijn Nederlandse paspoort te krijgen heeft hij een inburgeringscursus gedaan en kreeg hij 1 maart te horen dat hij hiervoor was geslaagd. Het is voor Douglas nu wachten op zijn paspoort. Hij heeft een jaar geleden contact gehad met Van Marwijk en zodra hij zijn paspoort heeft zal hij met deze vorm waar hij nu in verkeert zeker een kans krijgen.

update:

Het laatste nieuws is dat de naturalisatie bijna rond is en dat hij daarna zijn paspoort aan kan vragen. Of hij met Nederland naar het EK kan is onzeker omdat je 5 jaar in Nederland moet wonen alvorens je mag spelen voor de nationale selectie, en dat zou voor Douglas pas in het najaar 2012 zijn. Alleen met dispensatie van de FIFA zou het mogelijk zijn.

Douglas werd vorig jaar nog wel geschorst vanwege het feit dat de Braziliaan zich niet kon beheersen nadat hij de rode kaart kreeg tegen AZ.  Hij heeft hier veel van geleerd en is er mentaal sterker uit gekomen. Als hij zo doorgaat in deze vorm zal hij niet lang meer op de Nederlandse velden te zien zijn. Afgelopen zomer informeerde Benfica al naar de 23-jarige verdediger.

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: Douglas