VoetbalTube speler van de maand Augustus: Mario Götze

01 augustus 2011 | stefan | Speler van de maand
(Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of bijvoorbeeld een voetballer die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze zal dan benoemd worden tot VoetbalTube speler van de maand met een uitgebreide beschrijving en leuke filmpjes)

Naam: Mario Götze
Been:
Rechtsbenig
Bijnaam: Götze
Geboortedatum: 19-04-1990
Nationaliteit: Duits
Lengte: 176 cm
Club:
Borussia Dortmund
Contract tot: 2014
Positie: middenvelder, aanvaller

Mario Götze is het grote talent van Borussia Dortmund en had vorig seizoen een groot aandeel in het kampioenschap. Het 19-jarige talent maakte op 17-jarige leeftijd zijn debuut tegen FSV Mainz 05 en mocht toen al even ruiken aan het grote werk. Vorig Seizoen was hij een vaste kracht in de selectie van Jürgen Klopp, speelde 33 wedstrijden en was goed voor 6 doelpunten.

Dat Götze een speler is waar je voor naar het stadion komt is alleen al te zien aan dit korte filmpje waar hij twee panna's uitdeelt en de assist geeft op Basala. Ook deze balaanname tegen Schalke 04 mag er wezen. Door zijn sterke optredens in de Bundesliga mocht hij op 17 november 2010 ook zijn debuut maken voor het Duitse elftal. Op 10 Augustus scoorde hij zijn eerste doelpunt in dienst van het nationale team tegen Brazilie dat met 3-2 werd verslagen.

Ook de topclubs erkennen zijn talent en zowel bij Arsenal als Manchester United werd Götze deze zomer genoemd om de vertrokken Fabregas of de gestopte Scholes op te volgen. Maar vooral Borussia Dortmund lijkt hierin niet mee te willen werken omdat ze hem in de Champions League en de Bundesliga hard nodig hebben.
FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
VoetbalTube speler van de maand Augustus: Mario Götze