Voetbaltube Speler van de maand: AS Roma-speler Kevin Strootman

20 juli 2013 | stefan | Speler van de maand

Elke maand licht Voetbaltube een speler eruit die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze maand is dat: Kevin Strootman.

Naam: Kevin Strootman
Bijnaam:
De Stroot 
Been: Links 
Geboortedatum: 13-02-1990
Nationaliteit: Nederlandse 
Lengte: 186 cm
Club: AS Roma
Contract: 2017
Positie: middenvelder

Sparta
Kevin Strootman begon zijn carrière bij VV Rijsoord in Ridderkerk. De talentvolle middenvelder wekte snel de aandacht van diverse scouts van Sparta en maakte als klein jochie de overstap naar de Rotterdamse club. Daar doorliep hij succesvol de jeugdopleiding, want hij maakte op 15 februari 2008 zijn debuut in de hoofdmacht van De Kasteelheren. Tegen Ajax. Er werd met 6-2 verloren van de Amsterdammers.

FC Utrecht
Strootman maakte indruk bij Sparta en kreeg een contractverlenging tot 2012. Dit contract werd nooit uitgediend want Utrecht had interesse. In de winsterstop van het seizoen 2010/2011 transfereerde de middenvelder naar FC Utrecht waar Ton Du Chatinier trainer was. Het elftal draaide uitstekend dat jaar en De Stroot werd één van de sterkhouders van de ploeg samen met Dries Mertens. Ook kwam de linksbenige middenvelder in beeld bij Oranje en maakte hij op 9 februari 2011 op 20-jarige leeftijd zijn debuut voor het Nederlands elftal. In de 72e minuut werd Theo Janssen naar de kant gehaald voor Strootman.

PSV
Zijn dienstverband met Utrecht hield niet lang stand want PSV lag op de loer. De club uit Eindhoven zag veel potentie in de linksbenige international en op 28 juni 2011 werd er een akkoord bereikt met Utrecht. PSV, kocht ook Mertens en op die manier versterkte het zich met de sleutelspelers van Utrecht. Kevin debuteerde op 5 juli voor de Rood-witten in de oefenwedstrijd tegen RKSV Halsteren. Strootman ontwikkelde zich ook bij PSV erg goed en werd ook bij Oranje een vaste waarde. Een mooi doelpunt voor Oranje scoorde hij tegen Finland. In zijn laatste seizoen bij PSV vormde hij een sterk middenveld samen met Van Bommel maar greep naast alle prijzen.

EK onder 21 Israël 
Op het gebied van prijzen zat het voor de linksbenige speler allemaal tegen. Daarom zette hij zijn zinnen op het EK onder 21 in Israël. Persoonlijk gezien werd het een redelijk toernooi voor Strootman. Constant werd hem naar zijn toekomst gevraagd. Hij wilde nergens op reageren en focuste zich op het toernooi. Helaas voor de spelers ging de wedstrijd in de halve finale tegen Italië verloren. Een pijnlijke nederlaag omdat de Ridderkerker ook deze prijs aan zijn neus voorbij zag gaan. Hij ging op vakantie om zijn hoofd leeg te maken.

AS Roma
Na een paar weken geen voetbal meldde de speler zich weer bij PSV. Het bleef onrustig rondom zijn persoon en er kwamen meer clubs om de hoek kijken. De linkspoot speelde nog wel zijn wedstrijden in de voorbereiding als aanvoerder van PSV maar een transfer leek een kwestie van tijd. Na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Hannover 96 waar hij zijn laatste doelpunt maakte ging alles razendsnel. Het werd geen Manchester United maar AS Roma dat het nieuws wereldkundig maakte de talentvolle middenvelder te hebben vastgelegd.

Zal Strootman slagen in Rome?

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube Speler van de maand: AS Roma-speler Kevin Strootman