Voetbaltube speler van de maand: 'Arsenal spelmaker' Santi Cazorla

31 augustus 2012 | stefan | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment populair is in de voetbalwereld. Deze maand is dat de nieuwe spelmaker van Arsenal die afgelopen zomer voor 18 miljoen euro overkwam van Malaga.

Naam: Santi Cazorla
Been: Tweebenig
Bijnaam: Cazorla
Geboortedatum: 13-12-1984
Nationaliteit: Spanje
Lengte: 1.68 m
Club: Arsenal
Contract tot:-
Positie: Aanvallende middenvelder

Santi Cazorla moet het komende seizoen de smaakmaker van Arsenal worden en gezien zijn eerste wedstrijden in het shirt van The gunners kan hij dit zeker waar maken. Oud-Arsenal verdediger Martin Keown roemde Cazorla om zijn kwaliteiten en gaf te kennen hem aan de bal beter te vinden dan Cesc Fabregas.

De Spanjaard speelde in de jeugdelftallen voor Real Oviedo en werd in 2003 overgenomen door Villarreal. De middenvelder was de eerste paar seizoenen niet direct basisspeler en werkte zijn wedstrijden veel in het tweede af. In 2006/2007 werd hij verhuurd aan Recreativo Huelva waar hij een perfect seizoen doormaakte.

De tweebenige speler kwam na een goed seizoen terug bij Villarreal en werkte hij zich op tot een belangrijke basisspeler en publiekslieveling. Als beloning werd hij opgeroepen voor het Spaanse elftal en stond ineens tussen sterspelers Iniesta, Xavi, Casillas en David Villa.

In 2011 verkaste de creatieve middenvelder voor ongeveer 20 miljoen euro naar Malaga. Hij wist zich hier te ontpoppen tot een belangrijke speler waar de fans voor naar het stadion kwamen. In 38 wedstrijden scoorde Santiago Cazorla negen keer, de één nog mooier dan de ander. Afgelopen zomer meldde Arsenal zich bij Malaga om de behendige middenvelder los te weken.

Voor maar liefst 18 miljoen euro transfereerde Cazorla naar Arsenal. Wenger ziet in hem een speler die bij the Gunners de komende jaren voor een hoop assists kan zorgen maar ook een doelpunt kan maken. Hij gaf bij zijn Premier League debuut tegen Sunderland meteen zijn visitekaartje af door met zijn inzicht, passing en techniek voor veel dreiging te zorgen. Het is nog te vroeg om Cazorla nu al te bestempelen als topaankoop maar dat hij belangrijk kan worden voor het elftal is inmiddels wel duidelijk.

Santi Cazorla scoorde op 2 september in de topper tegen Liverpool het tweede doelpunt. Arsenal won met 0-2:

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: 'Arsenal spelmaker' Santi Cazorla