Voetbaltube speler van de maand: Alan Dzagoev

29 juni 2012 | stefan | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze maand is dat het Russische wonderkind Dzagoev.

Naam: Alan Yelizbarovich Dzagoev
Been: rechts
Bijnaam: Chocolate Boy
Geboortedatum:17-05-1990
Nationaliteit: Russisch
Lengte: 1.79 m
Club: CSKA Moskou
Contract tot: 31-12-2015
Positie: Aanvallende middenvelder

Voordat het EK begon was deze talentvolle Russische speler nog voor veel mensen relatief onbekend. De talentvolle middenvelder die op dit moment uitkomt voor CSKA Moskou staat een grote toekomst te wachten en maakte tijdens het EK in Polen en Oekraïne de hoge verwachtingen waar. De fans van CSKA noemen Dzagoev ook wel Chocolate Boy. Om de eenvoudige reden dat de Rus gek is op chocolade.

Dzagoev begon met voetballen bij amateurclub Krylya Sovetov-SOK . Daar werd hij al snel opgemerkt door het scoutingsapparaat van CSKA en niet veel later maakte hij dan ook de overstap naar Moskou. Op 11 mei 2008 maakte hij zijn eerste doelpunt in de competitie tegen FK Chimki. Een aantal maanden later mocht hij ook zijn debuut maken in de toenmalige UEFA cup tegen Slaven Belupo. Dat jaar werd hij door de Russische bond verkozen tot talent van het jaar.

Vanaf dat moment kregen ook clubs als Real Madrid hoogte van de talentvolle Rus maar Dzagoev wilde voorlopig nog in Moskou blijven voor zijn ontwikkeling. Wel liet hij al doorschemeren dat hij ooit nog wel eens voor Chelsea zou willen spelen net zoals dat hij een groot bewonderaar is van Lampard. Zijn optredens voor CSKA gingen steeds beter en hij scoorde in de Champions League tegen Manchester United en Inter.

Op het EK van 2012 kwam de definitieve doorbraak van de veelzijdige middenvelder en liet hij nogmaals zien dat hij klaar is voor een stap hogerop. In de eerste wedstrijd won Rusland met 4-1 van Tsjechië. Dzagoev was de grote man met twee goals waaronder de 3-1. In de wedstrijd daarop tegen gastland Polen was Dzagoev wederom trefzeker. Tegen Griekenland vloog Rusland eruit en kon Dzagoev niet zijn beste spel laten zien. Desalniettemin heeft hij toch zijn visitekaartje afgegeven en is het niet voor niets dat clubs voor hem in de rij staan. Waar zijn toekomst ligt is vooralsnog onduidelijk.

Compilatie van Dzagoev:

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: Alan Dzagoev