Voetbaltube speler van de maand: ‘supertalent’ Alex Oxlade-Chamberlain

23 februari 2012 | stefan | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze maand is dat een van de grootste talenten van Engeland, Alex Oxlade-Chamberlain.

Naam: Alex Oxlade-Chamberlain
Been: Rechtsbenig
Bijnaam: Chamberlain
Geboortedatum: 15-08-1993
Nationaliteit: Engeland
Lengte: 180 cm
Club: Arsenal
Contract tot: -
Positie: Vleugelaanvaller

Alex Oxlade-Chamberlain staat te boek als één van de grootste talenten die er op dit moment rondlopen in Engeland. De jeugdige speler is geboren in Portsmouth en werd op zijn zevende lid van de Southampton Academy. Hij doorliep deze opleiding succesvol en mocht op 2 maart 2010 met zijn 16 jaar en 199 dagen aantreden in de hoofdmacht van Southampton. Hij kwam als invaller in het veld en was hiermee de op twee na jongste debutant ooit. Walcott ging hem voor.

Op 10 augustus 2010 scoorde hij zijn eerste doelpunt in het eerste elftal van Southampton tegen Bournemouth. Daarna tekende hij al snel een contract voor drie jaar en wist hij meerdere keren te scoren. Op 2 november 2010 werd hij man of the match tijdens de wedstrijd tegen Dagenham toen hij twee keer scoorde. In seizoen 2010/2011 scoorde hij 10 doelpunten en werd hij opgenomen in het PFA league team van het jaar. Ook bij Jong Engeland deed hij het perfect en scoorde hij regelmatig waaronder de hattrick tegen IJsland. Zijn goede seizoen was niet onopgemerkt gebleven en vanaf toen werd zijn naam bij vele topclubs genoemd. Want ook bij

Arsenal was het slagvaardigst en legde Chamberlain net voordat het seizoen 2011/2012 begon vast. Hij werd voor ruim € 14 miljoen overgenomen, wat met clausules nog kan oplopen tot ongeveer € 17 miljoen. Hij maakte 8 augustus 2011 zijn debuut in het shirt van Arsenal toen zij met 8-2 verloren van Manchester United. Op 20 september 2011 scoorde hij zijn eerste doelpunt in de League Cup wedstrijd tegen Shrewsbury Town. Op 28 september debuteerde hij in de Champions League tegen Olympiakos en scoorde hij het openingsdoelpunt in de achtste minuut. Hiermee werd hij de jongste Engelse speler die ooit scoorde in de Champions League.

Chamberlain mocht 22 januari 2012 voor het eerst in de basis beginnen tegen Manchester United. Hij speelde een goede pot en leverde een assist op Robin van Persie. Maar toch haalde Wenger tot grote verbazing bij Van Persie het jeugdige talent naar de kant en verving hem voor Arshavin. Arsenal verloor de wedstrijd met 2-1. Op 4 februari scoorde Chamberlain zijn eerste Premier League doelpunten in de met 7-1 gewonnen wedstrijd tegen Blackburn.

Chamberlain heeft laten zien dat hij het verschil kan maken en de kans is zeker aanwezig dat hij komende zomer met Engeland afreist naar het EK.

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: ‘supertalent’ Alex Oxlade-Chamberlain