Voetbaltube speler van de maand: ‘Ruwe diamant’ Isco

24 juni 2013 | stefan | Speler van de maand

Elke maand licht Voetbaltube er een speler uit die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment hot is in de voetbalwereld. Deze maand is dat één van de grootste talenten ter wereld: Isco.

Naam: Francisco Román Alarcón Suárez, Isco
Bijnaam: Isco 
Been: Rechts
Geboortedatum: 21-04-1992 
Nationaliteit: Spaanse
Lengte: 176 cm
Club: Malaga
Contract: 2016
Positie: Middenvelder (aanvallend)

Isco wordt in eigen land erkend als een zeer talentvolle speler. Met Jong Spanje schreef hij afgelopen dinsdag op het EK Onder 21 geschiedenis door voor de vierde keer in de historie van Spanje het toernooi te winnen. Isco was samen met Thiago één van de belangrijkste spelers van de ploeg en groeide zoals verwacht uit tot de smaakmaker van het toernooi.

Op 21 april van het jaar 1992 kwam Isco ter wereld in het dorpje Benalmádena aan de kust, iets onder Málaga. Hij groeide daar op en het duurde niet lang voor de grootste club uit de regio, Valancia, op de deur klopte. Een droom die uitkwam. Isco ging op 14-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van Valencia voetballen. 4 jaar later, in 2009 stroomde hij door naar Valencia B. De 18-jarige Isco speelde veel en werd het seizoen erop overgeheveld naar de A selectie. Hij speelde zijn wedstrijdjes in de B ploeg en trainde met de A selectie. Dankzij de aanwezigheid van Isco promoveerde Valencia B naar het derde niveau in Spanje.

Het 600 kilometer naar onder gelegen Malaga had ook gehoord van het talent Isco en had sinds kort de middelen om hem te halen. Malaga betaalde in juli 2011 ongeveer 6 miljoen euro aan Valencia. De club aan de zuidkust van Spanje kampte een tijd met een torenhoge schuld en was gedwongen spelers van de hand te doen. Op die manier kon Malaga de aanvallende middenvelder voor schijntje overnemen.

Het seizoen 2012/2013 was de definitieve doorbraak van Isco. Hij speelde bijna alle wedstrijden en maakt zeer veel indruk in de Champions League. Met Malaga bereikte hij de kwartfinale. In een bizarre slotfase was Dortmund uiteindelijk te sterk. Isco scoorde in het seizoen 12/13 12 keer en gaf 4 assists in de Primera Division en de Champions League. Daarnaast scoorde hij nog 3 keer op het EK Onder 21 in Israël.

De toekomst van Isco ziet er rooskleurig uit. Manchester City en Real Madrid hengelen naar de diensten van de Spanjaard. Vooralsnog lijkt de club uit Engeland de beste papieren te hebben om hem binnen te halen. De komst van Manuel Pellegrini speelt hierin een grote rol. 

Update 27-01-13:
Wonderkind Isco maakt de overstap van Real Madrid. De 21-jarige speler heeft een contract getekend voor 5 seizoenen.

Compilatitie (1):

Compilatie (2):

 

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: ‘Ruwe diamant’ Isco