Voetbaltube speler van de maand: ‘Breker’ Karim Rekik

26 augustus 2013 | stefan | Speler van de maand

Elke maand licht Voetbaltube er een speler uit die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die hot is in de voetbalwereld. Deze maand is dat: Karim Rekik.

Naam: Karim Rekik
Bijnaam: -
Been: Links
Geboortedatum: 02-12-1994 
Nationaliteit: Nederlandse
Lengte: 186 cm
Club: PSV (gehuurd van Manchester City)
Contract: Meerjarig bij Manchester City
Positie: Centrale verdediger

Karim Rekik is een 18-jarige centrale verdiger die opgroeide in Scheveningen. Zijn vader is van Tunesische afkomst en zijn moeder is van Nederlandse komaf. Karim heeft nog een broertje die ook in opleiding van Manchester City speelt.

Feyenoord

De Rotterdamers zagen het talent spelen en voegden hem graag toe aan de opleiding. Op 8-jarige leeftijd, in 2002, stapte hij over naar de jeugd van Feyenoord. Rekik is een robuuste verdediger die fysiek ijzersterk is. Op jonge leeftijd blonk hij al uit in de vertegenwoordigende elftallen. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding tot het jaar 2011. 

Manchester City

Manchester City had het talent al een tijdje op de korrel. Ze gooiden een lijntje uit en niet veel later tekende Rekik bij Manchester City. Het totale plaatje dat City te bieden had zag er goed uit. Rekik koos ervoor om op 16-jarige leeftijd Nederland achter zich te laten. Hij ging spelen voor de latere landskampioen van 2012.

Rekik trainde vrijwel altijd met het eerste mee. De linkspoot maakte op 21 september 2011 als 16-jarige tegen Birmingham City zijn debuut in het eerste elftal. Na verschillende huurperiodes aan Portsmouth en Blackburn Rovers was er in 2013 een Nederlands club die hem wilde hebben.

PSV

Op 8 juli 2013 werd bekend dat Rekik het seizoen 2013/2014 in het shirt van PSV zal spelen. De Eindhovenaren huren hem voor één seizoen van Manchester City. Een tot nu toe geweldige deal voor zowel Rekik als PSV. De linkspoot vormt een prima duo met Jeffrey Bruma. 

Ze zullen in Rotterdam met veel jaloezie kijken naar het centrale duo van PSV. Ondanks het feit dat er bij Feyenoord centraal achterin twee internationals staan blijft het balen voor de club dat de twee goede verdedigers toentertijd de club de rug toe hebben gekeerd en nu schitteren bij PSV.

Toekomst

Karim Rekik gaat een fantastische toekomst tegemoet. Een vereiste daarvoor is (uiteraard) dat hij op deze leeftijd veel moet spelen. Als hij nu ergens bij een topclub 3 jaar op de bank belandt zou dat funest kunnen zijn voor zijn ontwikkeling. Het beste voor hem is om de komende jaren in Nederland te spelen en als hij hier is uitgeleerd naar het buitenland te gaan. 

Afgelopen week heeft Louis van Gaal hem opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Wie weet zit hij bij de definitieve selectie en de kans is zelfs reëel dat hij mee gaat naar Brazilië. Alhoewel dat natuurlijk nog koffiedik kijken is. 

Videobeelden Karim Rekik:

Karim Rekiks wedstrijdbeelden tegen Fenerbahce:
"> 

Compilatie:
"> 

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Voetbaltube speler van de maand: ‘Breker’ Karim Rekik