Speler van de maand: Riyad Mahrez

04 april 2016 | StefanS | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment populair is in de voetbalwereld. Deze maand is het de rechtsvoor van Leicester City: Riyad Mahrez

Naam: Riyad Mahrez
Bijnaam: 
Been: Links
Geboortedatum: 21-02-1991
Nationaliteit: Algerijns
Lengte: 1.79 m
Club: Leicester City
Contract tot: 30-06-2019
Positie: Rechtsvoor // Aanvallende Middenvelder // Linksvoor

Dat Leicester City tegen alle verwachtingen in dit jaar landskampioen wordt, wordt voornamelijk aan de verdiensten van Vardy toegedicht. In de slipstream van Vardy staat een Algerijnse rechtsvoor die met 16 doelpunten en 10 assists zeker een flinke duit in het zakje doet. Mahrez is de belichaming van het woord ‘lichtvoetig’. Zijn voorkomen is niet imposant en zal niet direct als sculptuurvoorbeeld worden gekozen maar desalniettemin weet de linkspoot met zijn spel te imponeren.

Volgens Mahrez begon zijn carrière pas echt toen zijn vader/mentor op vijftienjarige leeftijd overleed aan hartaanval. ‘Ik weet niet of ik toen meer serieus begon te worden maar na zijn dood begon het pas echt voor mij. Misschien wou ik het in mijn hoofd meer dan daarvoor.’

De in Frankrijk opgegroeide speler ging van AAS Sarcelles, Quimper naar Le Havre. Dit was een bewuste keuze omdat hij van Quimper ook naar Paris Saint Germain of Marseille kon gaan maar hij was erg geënthousiasmeerd van het jeugdplan dat ze bij Le Havre voor hem hadden.

Zijn spel was toen niet veel anders dan de kern van zijn spel van nu. Gedreven dribbels waardoor hij tegenstanders naar achter dwingt. Dit spel trok de aandacht van Leicester City. In 2014 nog niet het imposante miljoenenelftal van vandaag de dag. Voor een half miljoen mocht hij de grote oversteek maken naar Engeland en Mahrez greep deze kans met beide handen aan. Hij is 25 en laat zien dat hij nog steeds in staat is om te groeien. Waar hij bij Le Havre moeite had met het vinden van de goal –in 60 wedstrijden slechts 6 doelpunten– weet hij nu ook vaker het net te vinden.

Geen wonder dat zijn marktwaarde sinds 2014 van €1,25 miljoen is gestegen naar €20 miljoen euro. Naar verluidt is Barcelona geïnteresseerd maar met de drie-eenheid Messi, Neymar en Suarez doet de rechtsvoor er goed aan bij The Foxez te blijven om een jaartje Champions League mee te pakken.

Voor de voetbalfanaten die een meer klassieke kijk op het spel hebben en menen dat ‘een linkspoot nooit op rechts moet staan,' bewijst Mahrez het tegendeel. Hij heeft het opdribbelen en op het laatste moment wegkappen geperfectioneerd en het merendeel van zijn doelpunten maakt hij door met binnenkantvoet een bal in de verre hoek te krullen. Een terechte winnaar van Voetbaltubes Speler van de Maad April. Voor wie de highlightfilmpjes van Riyad nog niet hebben gezien: ze zijn een lust voor het oog.

Mahrez met serieuze skills

 

Alles van belang dat Mahrez dit seizoen op het veld laat zien

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Speler van de maand: Riyad Mahrez