Speler van de Maand Maart: 'Pogba uit de Polder' Riechedly Bazoer

09 maart 2016 | StefanS | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment populair is in de voetbalwereld. Deze maand is dat de Polder Pogba: Riechedly Bazoer

Naam: Riechedly Bazoer
Bijnaam: -
Been: Rechts
Geboortedatum: 12-10-1996
Nationaliteit: Nederlands // Curcaçao
Lengte: 1.84 m
Club: Ajax
Contract tot: 30-06-2020
Positie: Centrale Middenvelder

Bij een kennisquiz is het 100% zeker dat 95% niet de voornaam van Bazoer uit het hoofd kan opnoemen. Daarentegen weet iedereen van de potentie van deze voetbalgigant. Bazoer heeft alles in zich om aan de zware eisen van de absolute top te voldoen. Snel, sterk en een echte box-to-box speler waar de meeste topcoaches de vingers bij aflikken.

Vorig jaar was Bazoer een absolute revelatie in de Eredivisie en dit jaar begint hij daarbij op belangrijke momenten doelpunten te maken. De drive die Bazoer naar voren heeft, samen met de rust aan de bal, maakt hem compleet. Compleet is een rare omschrijving voor een negentienjarig talent waarvoor het echte werk nog moet beginnen. Toch kunnen de meeste die Bazoer aan het werk hebben gezien, niet anders dan beamen dat ‘deze jongen het heeft.’

De rust en het gebruik van zijn lichaam doet denken aan Patrick Viera in zijn tijd bij Arsenal. Toch komt Riechedly vaker in de positie dat hij zelf kan afdrukken. Zijn afstandschoten beginnen een gevaarlijk wapen te worden voor Ajax en door zijn looplijnen trekt Bazoer het spel naar zich toe. Vandaar dat ‘Polder Pogba’ wellicht een meer treffende omschrijving is.

Dat Bazoer bij Ajax speelt is al opmerkelijk. Begonnen bij USV Elinkwijk maakte hij in 2006 de overstap naar PSV. Op het moment dat Bazoer de slingers van zijn super sweet 16-feestje aan het ophangen was, probeerde Marcel Brands de groeibriljant vast te leggen voor een jeugdcontract. Echter toonde Ajax en Manchester City ook verregaande interesse. Bazoer koos voor Ajax vanwege –naar eigen zeggen– ‘sportieve redenen’.

PSV verweet Ajax destijds contact met de jeugdspeler te hebben gezocht (iets wat door de FIFA absoluut wordt verboden). Ajax vergoedde zonder te mokken de opleidingskosten van €75.000,-. Het is een understatement om te zeggen dat dit bedrag een goede investering is. Op 6 december 2014 debuteert Bazoer tegen Willem II. Nog geen twee jaar later wordt zijn marktwaarde op €9 miljoen geschat (transfermarkt.nl). Een nogal pover bedrag aangezien Napoli in januari Bazoer nog probeerde los te weken voor maar liefst €25 miljoen (exclusief doorkoop bedrag en onkostenvergoeding).

Dit bedrag komt niet uit te lucht vallen. Een speler als Bazoer is momenteel in trek. Iedereen trekt aan het shirt van Pogba alleen houdt Juventus de poot stijf. Onder de €100 miljoen zal Pogba nimmer nooit niet vertrekken. Voor clubs die niet ergens een oude sok met dit bedrag hebben liggen, gaan op zoek naar de betaalbare next best thing en kloppen al snel aan bij de poorten van de Amsterdam ArenA.

Wekelijks draait Riechedly Bazoer keurig zijn wedstrijden. Wekelijks groeit Riechedly Bazoer en wordt hij belangrijker en belangrijker voor de Amsterdammers. Ajax ontvangt wekelijks scouts van Arsenal, Liverpool, Napoli, Manchester City, PSG en Barcelona die allemaal de verrekijkers op dit talent richten. Frank de Boer gaf al aan dat wanneer Barcelona komt het erg moeilijk ‘nee’ zeggen is. In een interview geeft Bazoer aan dat het tiki-taki voetbal van Barcelona hem wel past. In een ander interview zegt dat zijn ultieme droom is dat hij zijn bolide op de parkeerplaats van Camp Nou kan parkeren en hij naar binnen stapt om trofeeën terug naar huis te slepen. Het is niet de vraag of Bazoer naar Barça gaat. Het is de vraag of hij direct gaat, of een tussenstap neemt.

Bazoer Goals, Skills en Assists 2015/16


Bazoer Goals, Skills en Assists 2014/15

Bazoer en Tete dollen met elkaar in het bijzijn van Touzani:

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Laatste reacties

Ik als feyenoord supporter moet toch wel zeggen dat dit het grootste nederlandse talent van de afgelopen 10 jaar is ! 19 jaar pas he !

Opgehaald voor 75.000 euro en 30 miljoen vangen HEERLIJK!

> > >
Speler van de Maand Maart: 'Pogba uit de Polder' Riechedly Bazoer