Speler van de maand: Jorrit Hendrix

05 februari 2016 | StefanS | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment populair is in de voetbalwereld. Deze maand is dat PSV’s product uit eigen keuken: Jorrit Hendrix

Naam: Jorrit Hendrix
Bijnaam: 
Been: Links
Geboortedatum: 06-02-1995
Nationaliteit: Nederlands
Lengte: 1.82 m
Club: PSV
Contract tot: 30-06-2020
Positie: Defensief middenvelder

Het gaat hard met Hendrix. In de maand dat de speler 21 jaar wordt ook nog eens bekroont worden met de Voetbaltube’s speler van de maand-prijs. Het is hem gegund. Hendrix is een hard werkende speler die Limburgse bescheidenheid koppelt aan Oost-Duitse werklust. PSV investeert al vanaf de E’tjes in deze pupil en plukt daar vanaf dit seizoen de vruchten van.

Vanaf 7-jarige leeftijd was Hendrix al een winnaar. Hij doorliep alle eerste jeugdelftallen, won in 2012 de speler van het jaar in de jeugdopleiding en debuteerde het jaar daarop in de Eredivisie tegen N.E.C. Extince maakte ooit de opmerking ‘je bent hartstikke cool omdat je in mijn schaduw staat,’ maar Hendrix is juist een speler die groot is door niet op te vallen.

De lijn dichtlopen, het overzicht behouden, sterk aan de bal en correct in de passing. Geen wonder dat Jorrit’s grote voorbeeld Andrés Iniesta is. Alleen zijn mooiste herinnering heeft weinig met Barça te maken. Dit seizoen mocht hij zijn debuut in de Champions League maken tegen het Manchester United van Van Gaal. Een sidderende wedstrijd die hij volledig uitspeelde en waar PSV thuis met 2-1 won.

De manier waarop deze groeibriljant op zijn stokken staat doet denken aan Frank de Boer. Met het vizier naar voren, schroomt hij de terugspeelbal. Vooruit is het credo, Hendrix is de bougie in de draaiende voetbalmachine van PSV. Slechts 20 jaar en dan al een Johan Cruijff Schaal en Eredivisie kampioenschap rijk, zijn marktwaarde wordt momenteel op €3 miljoen euro geschat maar de wijze waarop deze speler zich ontwikkeld kan Hendrix's verkoopprijs nog weleens groter gaan worden dan die van Kevin Strootman naar AS Roma (€17 miljoen). 

Met Hendrix kan het nog alle kanten op, echter zullen scouts zich niet moeten verleiden door te kijken naar de jongens die staan te pronken in de spotlights. Want tussen de linies door buffelt een speler zich een weg naar de absolute top. Het talent dat opvalt door onzichtbaar te zijn.

Het talent dat Hendrix heet

Belangrijke goal tegen Vitesse

De vriendin van Hendrix:
 

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Speler van de maand: Jorrit Hendrix