Speler van de maand: 'De Surinaamse Kers' Tjaronn Chery

03 juni 2015 | StefanS | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment populair is in de voetbalwereld. Deze maand is dat de 'Surinaamse kers' op de taart: Tjaronn Chery.

Naam: Tjaronn Chery
Bijnaam: ‘De Surinaamse Kers’
Been: Links
Geboortedatum: 04-06-1988
Nationaliteit: Nederlands/Surinaams
Lengte: 1.70 m
Club: FC Groningen
Contract tot: 30-06-2016
Positie: Aanvallende middenvelder/links en rechtsbuiten

Voor geen enkele andere speler in het Nederlandse voetbal weegt het gezegde: ‘je voeten laten spreken,’ zo zwaar als bij Tjaronn Chery. Als spreker mag hij met zijn stem dan wel niet veel gewicht in de weegschaal leggen, maar dit compenseert hij dubbel en dwars met zijn overtuigende spel. Daar waar de knikkers worden verdeeld staat Chery vooraan om te laten zien wie de baas in het veld is. Een betere speler is er eigenlijk niet voor de Voetbaltube speler van deze maand-award.

Ooit begonnen bij v.v UDI-Enschede waar Twente al snel in de smiezen had dat deze speler wel meer kon dan alleen op amateurbasis spelen. Hij heeft tenslotte alle kwaliteiten van een creatieve speler. Klein, snel, wendbaar, linksbenig en een techniek waar een paard de hik van krijgt. Chery kan niet alleen een man passeren maar heeft ook overduidelijk een sterke drive naar voren. Anders dan zijn boezemvriend El Ahmadi –waar Chery een tatoeage van op zijn lichaam heeft staan– heeft Tjaronn wél scorend vermogen.

Rondom zijn twintigste levensjaar wist de Hagenaar FC Twente niet te overtuigen. Die leende hem uit aan Cambuur en vervolgens RBC om zich te ontwikkelen. Na twee seizoenen met 45 optredens (15 Cambuur en 30 RBC) en slechts één goal besloot Twente een speler te zoeken die wél een deuk in een pakje boter kon schieten. Voor ‘slechts’ € 200.000 euro werd Chery van de hand gedaan aan Emmen. Die hem na één seizoen voor het dubbele bedrag verkocht aan ADO Den Haag. Hier ontpopte hij zich tot een ware smaakmaker. De Hagenezen dwepen dan ook bij zijn vertrek naar FC Groningen waar hij na een seizoen al hardhandig aan de deur klopt bij een topclub.

Waarom een topclub? Alleen al dit seizoen legde hij er veertien in het netje. Tel daarbij vijf assists en een fluwelen traptechniek waardoor hij nummer één in de pikorde staat voor het nemen van vrije trappen, dan is deze speler een finishing touch in de basisopstelling van iedere (Eredivisie) club. De Groningse-fans zijn dan ook maar wat blij met zijn aanwezigheid en verkozen hem dan ook tot speler van het jaar. Gepaard met de trots is er ook angst. Na het draaien van zo’n topseizoen en het feit dat hij mogelijk zijn opwachting zal maken bij Oranje zijn de clubs natuurlijk al hoog in de dranghekken geklommen. 

Voorzichtig werd Galatasaray genoemd alhoewel –zelfs na het vertrek van Fred Rutten– lijkt Feyenoord een reëlere optie. Zijn marktwaarde is een voorzichtige drie miljoen euro. Is dat geen schijntje voor een speler die je selectie aanzienlijk sterker maakt? Deze transferwindow zal antwoord geven op die vraag geven.  

Goals/Skills/assist:

Nog meer eentje voor het gevoel:

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Laatste reacties

Cialis Funziona Per Le Donne Sildenafil Pfizer 50 Mg [url=http://drugs20.com]cialis generic[/url] Cialis Tadalafil 20mg Wirkung Acquista Propecia Finasteride 1mg

> > >
Speler van de maand: 'De Surinaamse Kers' Tjaronn Chery