Speler van de maand: 'De farao van Camas' Sergio Rambo

05 juli 2015 | StefanS | Speler van de maand

Elke maand wordt er een speler uitgelicht die een grote toekomst tegemoet gaat of een voetballer die op dat moment populair is in de voetbalwereld. Deze maand is dat het de ‘De farao van Camas,’ Sergio Ramos.

Naam: Sergio Ramos
Bijnamen: Tarzán, El Gitano (De Zigeuner), El Lobo (De Wolf), El Faraón de Camas (De farao van Camas), Sergio Rambo
Been: Rechts
Geboortedatum: 30-03-1986
Nationaliteit: Spaans
Lengte: 1.83 m
Club: Real Madrid
Contract tot: 30-06-2017
Positie: Centrale verdediger/rechtsback

Al sinds de opening van de transfer window is Sergio Ramos de meest besproken speler. Gaat hij wel of gaat hij niet in het shirt van Manchester United spelen? Met een contract dat nog twee jaar doorloopt zit de verdediger verwikkeld in een touwtrek gevecht tussen Manchester United en Real Madrid. Madrid wil De Gea als vaste doelpost terwijl Manchester ‘El Lobo’ ziet als ideale steunpilaar in het elftal van aankomend seizoen.

De redenering van Van Gaal is pure logica. Ramos is een speler met een grotere prijzenkast dan versleten clubs. Op 10-jarige leeftijd begint kleine Rambo te spelen bij Sevilla FC. Spelend in dezelfde lichting die Jesús Navas en Antonio Puerta heeft voortgebracht, mag er gesteld worden dat Sergio de succesvolste van het drietal is. In 2003 debuteert hij in het eerste en na drieëndertig wedstrijden en twee goals staan ineens ‘De Koninklijke’ op de stoep. Of mijnheertje Ramos wellicht oren heeft om wekelijks in een vol Bernabéu zijn kunsten te vertonen. Het antwoord is eenduidig.

Het aantrekken van ‘De Zigeuner’ blijkt een succesformule en het is maar goed dat Ramos een salaris van €4,5 miljoen euro per jaar verdient, anders had hij niet genoeg geld om plaats te bieden aan alle prijzen in zijn uitpuilende kast. In de tien jaar tijd dat hij speelt voor Real is Sergio twee Spaanse Supercups, twee Spaanse Bekers, één Europese Supercup, één Champions League rijker. Tel daarbij op een trio aan Spaanse landkampioenschappen, het binnenhalen van het Wereldkampioenschap voor clubteams, en het binnenharken van een Europees en Wereldkampioenschap met Spanje. Met zo’n erelijst is het een understatement dat deze speler zijn strepen wel heeft verdient in het voetbal.

Zoveel prijzen binnenhalen kan geen toeval zijn en kijkend naar zijn kwaliteiten sluit elke vorm van geluk uit. ‘Tarzán’ biedt als centrale verdediger het complete plaatje. Hij is sterk in de lucht waardoor hij regelmatig zijn goaltje meepikt in stilstaande situaties. Zijn passing is precisiewerk net als zijn tackles. Die zijn als het oordeel van een rechter: hard maar rechtvaardig. Toch wordt hij soms verweten dat hij moeite heeft om de volle negentig minuten geconcentreerd te blijven. Dit is te zien aan zijn discutabele record: hij is de speler van Real Madrid met de meeste verzamelde rode kaarten.

Een smetje dat als harde verdediger eigenlijk in zijn voordeel spreekt. Sergio Ramos is een hyper-technische verdediger van deze tijd die zowel defensief als offensief kan omschakelen waarbij hij honderdenmeters aaneengesloten kan overbruggen. Het gerucht gaat dat Nelson Mandela het leiderschap bij Ramos heeft afgekeken en dat Usain Bolt jaloers is op zijn atletisch vermogen. Een prachtige mix van een delicate speler. Dit alles zet zijn marktwaarde zo rond de 40 miljoen euro. Dit is voor iedere havenarbeider een godsvermogen maar voor iedere topclub een schijntje aangezien je met Ramos een instituut uit het voetbal aantrekt.

Het is echter de vraag of de twee grootmachten (Real Madrid en Manchester United) eruit komen en Ramos ooit zal schitteren in de Premier League. 

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Speler van de maand: 'De farao van Camas' Sergio Rambo