'Kopt binnen': 'Geloofsheld van Persie'

15 oktober 2014 | StefanS | .... kopt binnen

Van Persie, Van Persie, Van Persie, je mag best weten: je naam schoot door mijn hoofd.
Van Persie, Van Persie, Van Persie, het is dat ik je ken, anders had ik het nooit geloofd.
Van Persie, Van Persie, Van Persie, alleen jij kan dit gevoel teweegbrengen.
Van Persie, Van Persie, Van Persie indirect bereid om zich in ieder gesprek te mengen.
Van Persie, door jou ben ik op zoek naar de definitie van het woord ‘heldhaftig’
Van Persie, Van Persie, Van Persie, je moet het weten: ik vind je knap.. Lastig.

Tot zover dit Sinterklaasrijmpje op nutteloze dichtdag. Wat Albert Heijn met zwarte piet heeft gedaan moet Guus snel doen met deze imitatie-aanvoerder. Pootje lichten en liever nog vandaag dan morgen. Helaas hebben we momenteel een slappelullenbondschoach die met een Viagra en een pot thee de malaise bij Oranje probeert op te lossen. Wat Van Basten, Van Marwijk en van Gaal deden, doet Guus nu op identieke wijze: trappen in de schijnbewegingen van Van Persie.

‘RVP’ is een speler die je als coach een vinger geeft. Een schot hier en daar, een pasje zus en zo en af en toe een goal. Maar wanneer je als bondscoach wacht op die hand –een aanvoerder die zijn team op sleeptouw neemt– word je begroet door de buurman van de wijsvinger. Robin’s probleem is zijn ego, die groter dan het team is. Voor Robin bestaat het Nederlandse elftal uit elf keer Van Persie, dan een hele tijd niks en uiteindelijk helemaal achteraan komt Huntelaar die buiten het stadion op het parkeerterrein alvast de wedstrijdkaartjes mag inscheuren. Dat van Persie keer op keer een podium krijgt om de zestien miljoen bondscoaches die dit land telt collectief teleur te stellen, heeft dezelfde reden dat ‘Captain Vantastich’ na iedere regenachtige, slecht gespeelde wedstrijd van het veld loopt met een droog, puntgaaf kapsel. Elke regerende bondscoach blijft hem namelijk voortdurend de hand boven het hoofd houden.

Waarom? Blijft de grote vraag. Robin heeft zich immers gedurende zijn aanvoerderschap weinig van zijn goede kant laten zien: zwijgen tegen de pers, het publiek niet bedanken na een wedstrijd en afgeven op teamgenoten. Laten zijn grijze slapen je niet verraden. In zijn hoofd is Van Persie nog steeds een kind van vier dat in de zandbak het grootste zandkasteel wil bezitten. Zodra anderen in dezelfde zandbak villa’s met buitenbaden bouwen, trapt Robin ze hard huilend stuk voor stuk om. Zijn kinderlijke reactie op de kritiek van Van Hooijdonk spreekt boekdelen. ‘Ik kan heel goed tegen kritiek, maar niet dit soort kritiek’. Dat is reageren op het denkniveau van Koefnoen. Ook zijn mening na Nederland – Kazachstan waarin hij de reactie van Huntelaar ridiculiseert en daarna verklaart: ‘Ik vind dat ik vanuit die positie volgens mij alle recht had om te schieten,’ getuigt van een zelfoverschattende oogkleppenvisie.

Zelfs zijn zweefduik van 45 minuten tegen Spanje doet mij niks meer. Ik juich niet meer voor van Persie en de wereld mag het weten. Wanneer een Nederlandse bondscoach zich bij dit standpunt aansluit, blijft een enigma. Het publiek schreeuwt namelijk al diverse toernooien vanaf de zijlijn de oplossing voor de spitspositie: Klaas-Jan Huntelaar. Dit zou de grote verlosser moeten zijn. Toch gaat voor mij deze redenatievlieger niet zo 1,2,3 op.

Het collectieve geheugen van het Nederlandse publiek is waarschijnlijk vergeten dat Klaas-Jan zich ook gedraagt als een kindsoldaat dat al gaat huilen bij het zien van een kogelbiefstuk. Meneer heeft een balletje niet gekregen en zwaait met zijn armen een gat in de ozonlaag. Meneer had tijdens het EK van 2012 geen basisplaats en verpeste daarom net zolang de sfeer totdat hij het ultimatum van de leiding kreeg: ‘als je nu je bek niet houdt, ga je het hotel uit’. Moet zo’n jongen dan een kans krijgen? Ik dacht het niet.

De voorbeeldfuncties liggen bij het Nederlandse elftal voor het oprapen alleen de huidige selectie is nog te lui om te bukken. Waar zijn de Clemens Zwijnenbergen, Michiel Boerebachjes en Bert Kontermannetjes, wanneer je ze nodig hebt? Stevige en harde spelers maar tevens recht-door-zee types met het hart op de juiste plek. Spelers die bereid zijn om het ego opzij te zetten omdat het team er nou eenmaal om vraagt.

Bert Konterman zet zich momenteel actief in voor ‘geloofshelden’, een organisatie die christelijke topsporters tot een discipel van Jezus Christus wil maken. Arjen Robben komt op het ogenblik het dichtst in de buurt van de zoon van god. Laat Konterman de tien basisspelers van Oranje een discipel maken van Arjen Robben. Wellicht is er dan nog hoop op een wedergeboorte van de technicus van Persie, de van Persie die u en ik steeds hopen te zien. De dienende discipel die net zo lang genereus met pasjes smijt totdat Robben’s plekje in de voetbalhemel verzekerd is. Alleen dan hebben wij nog kans op kwalificatie voor het EK in 2016.  

En zo zal het geschieden.

In de naam van de vader, Arjen Robben en de heilige geest.

Amen.

Van Persie versus Van Hooijdonk:

Van Persie versus Huntelaar

Van Persie versus Huntelaar part 2:

Van Persie of Huntelaar?


Geloofshelden:


 

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Laatste reacties

Die beelden had ik nog niet gezien dat hij de felicitaties van Huntelaar gewoon negeert. RVP is inderdaad een arrogant mannetje die denkt boven alles en iedereen te staan en dat komt nu naar boven als de prestaties slecht zijn

trieste actie van RVP

Bijna nooit zie je deze kant van Van Persie maar dit gedrag is toch echt aanvoerder onwaardig. Even dat handje richting Huntelaar en hem straal voorbij lopen als je de felicitaties krijgt. rotvent

> > >
'Kopt binnen': 'Geloofsheld van Persie'