'Kopt binnen': F voor Vendetta

25 februari 2015 | StefanS | .... kopt binnen

Ontspanning toont zich in vele vormen. Waar de één dagelijks zijn lichaam in een padvinderknoop vouwt om zo dichter bij zichzelf te komen, knoopt de ander ter ontspanning een gesprek met een wildvreemde aan. Waar de een zijn woonkamer voor vertier verbouwd, verbouwd de ander het liefst een oud Romeinse binnenstad en doet dit uit een overtuiging die hij clubliefde noemt.

Feyenoord-‘supporters’ die massaal met –oh de ironie– prijsvechters naar de hoofdstad van de laars kwamen om daar een monument dat is gebouwd ter herinnering aan –oh de ironie–  de grote overstroming van 1598, af te breken. Fontana della Barcaccia (letterlijk: fontein van de lekkende boot) werd 417 jaar later overspoelt door geschoren en doorgesnoven corpulent Nederland dat liever cultuur snuift door half Columbia van een bankpas te snatsen, dan cultuur te snuiven door zich te verdiepen in een monumentale binnenstad.

Ik weet niet of u het zooitje ongeregeld heeft bekeken (dat is mooi hier in beeld gebracht) maar hemeltjelief, wat een stelletje proleten bij elkaar. Man man man man, de vuvuzela’s zitten niet meer in het hipsterarsenaal maar mag ik een oproep doen voor de droeftoeter? Youp van ’t Hek zei ooit dat niemand slim genoeg is om zijn eigen domheid te bevatten. Volgens mij doen deze mensen niet eens de moeite om überhaupt iets te bevatten. En juist op het moment dat ik de illusie had dat ik nu wel alle domheid op beeld had gezien, werd ik verbaasd door een interview met een wedergekeerde supporter die wel wist waardoor ‘de overdreven media-aandacht’ kwam: ‘de prullenbakken waren vol!’

Nou ja, dan begrijpt u wel. Dan houdt alles op. Niets is meer frustrerend voor een beetje hooligan met een armetierige wereldvisie dan een prullenbak met een drachtige KOMO-zak. Een volle prullenbak: daar ga je al! Wie denken die Romeinen wel niet dat ze zijn? Een vuile ter*ngbende! Dat is die binnenstad. Die Giallorossi-aanhangers moeten niet denken dat Feyenoord-‘supporters’ een stelletje zwijnen zijn. Wij willen van de grond kunnen eten en anders zorgen we zelf wel voor voldoende etenswaar daar. Brandschoon of anders de fik erin! GEEN WOORDEN MAAR DADEN.

Het gedruis in de binnenstad overschaduwde vanzelfsprekend de prestaties op het veld. Feyenoord heeft dankzij een ontketende Kazim-Richards nog uitzicht op een plek in de volgende ronde. Als de Kuip dan nog niet vroegtijdig is verbouwd want AS Roma-ultra’s staan te trappelen om bouwcorporatie BAM zwaar werk uit handen te nemen. Dankzij het puike werk van die voetbalvandalen in Rome, staat Rotterdam aan de vooravond van een razzia. Middenstanders die inkomsten mislopen omdat ze preventief de tap- en voordeuren sluiten. Liever zevenduizend euro verlies draaien dan radicale AS Roma-hooligans in je zaak die ‘Vendetta! Vendetta!’ Scanderen en letterlijk uit zijn op die betekenis: bloedwraak.

Een typisch voorbeeld van niet weten wat je op je hals haalt. Ook hier –hadden die barbaren zich iets beter verdiept in de materie, dan hadden ze toch wel geweten dat AS Roma-hooligans niet terugdeinen voor het betere sla- en steekwerk? Die groepering kan je beter niet tegen de haarrichting in aaien. Alleen afgelopen week al zijn er meerdere Feyenoord-fans neergestoken en naar verluidt komen er nu 2500 AS Roma-‘fans’ deze kant op. Gezellig! Gaan diezelfde lafbekken dan ook voor het onstaande geweld staan? Of laten ze het dan over aan Jan Modaal die een vrouw en twee kinderen thuis op zich heeft wachten en dus nog wel iets in het leven heeft om voor te leven?

Het lijkt mij daarom wel een idee om een hooliganontmoetingsplek te organiseren. Feyenoord-‘fans’ die met een signeersessiesmoes naar het monument van –oh de ironie– ‘de verwoeste stad’ van Ossip Zadkine te sturen waar het groepje AS Roma-hooligans al vanaf Schiphol met neonpijlen zijn heengeleid. Bouwt Diergaarde Blijdorp er een groot hek omheen zodat de geestelijk gezonde mensen mogen toekijken hoe zesduizend jaar aan beschaving zichzelf liever afslacht dan ontwikkeld.

Mocht dit idee voor de Rotterdamse gemeente een ver-van-mijn-bed-show zijn, mag ik dan adviseren de vuilniszakken regelmatig te vervangen? Kleine moeite, groot probleem direct opgelost. Voor de agenten die op dit gebied nog bijgespijkerd dienen te worden is er nog tot één maart de huishoudbeurs in de Amsterdam RAI. Voor de luie agenten heb ik hieronder een instructiefilmpje geplaatst. Zo, en mag het volgende week alstublieft weer over voetbal gaan?

Dank u wel.

En het regent, fles en glazen:

‘Prullenbakken zaten vol’

Een van de gevaarlijkste derby’s ter wereld: Lazio vs AS Roma:

Hoe vervang je nou eigenlijk precies een vuilniszak?


 

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
'Kopt binnen': F voor Vendetta