'Kopt binnen': Afhaken met Feyenoord, Zlatan, Frank & Louis

18 februari 2015 | StefanS | .... kopt binnen

Wellicht heeft het u weer op andere gedachte gebracht maar de woorden van Bryan Linssen bewijzen dan toch echt dat het nog steeds winter is en de bladeren van monden vallen. Volgens Linssen heeft Feyenoord het altijd moeilijk met Heracles omdat ze ‘van een stadion met 50.000 plaatsen teruggaan naar een klein stadion met kutkunstgras.’ Nou nou nou Bryan toch, mocht je nog willen spelen in de Primera Division mag je nog wel even oefenen want daar zit geen woord Spaans bij. De middenvelder van de Heraclieden sprak met hetzelfde bravoure waarmee zijn elftal speelde waardoor Feyenoord ook voor de tweede plaats afhaakt.

Wie moedwillig afhaakte was Zlatan die na zijn Taekwondo treffer aan de wereld zijn lichaam liet zien met daarop 50 namen geplakt. Vergeten namen die lijden aan honger. Helaas stond Ibracadabra op scherp, kreeg geel en mist de topper tegen Monaco. Of de oproep nobel was? Zeker. Groothartig? Ten zeerste. Hij doet er meer voor dan ik, alleen heb ik vraagtekens bij wat het gaat opleveren. Dauwen Henk & Ingrid na het zien van Zlatan ineens hun patatje oorlog in een enveloppe en sturen ze die op? Waar eigenlijk naar toe? Hoeveel moet je frankeren voor een brief naar Burundi? Wat is de grens tussen honger en trek? Momenteel levert de ludieke actie van Zlatan hem alleen maar media-aandacht en een plaats op de bank op. Voor ons resten slechts vragen.

Wie op de bank bezig is met een ingewikkeld breipatroon is Frank de Boer. Frank heeft een meegaande persoonlijkheid. Frank vindt het niet zo gek om de bakker binnen te lopen, een grof volkoren te bestellen en vervolgens te zien dat de slager zijn brood door een gehaktmolen drukt. De wenkbrauw van Frank gaat niet eens omhoog wanneer hij een paaldansclub bezoekt en er een bouwvakker met bijpassend decolleté van de aluminium staaf naar beneden roetsjt en om fooi schooit. Frank is 100% tevreden met zijn tuinhuis dat in het jacuzzi geplaatst is. Het zou gek zijn dat Frank daartegen in opspraak kwam, anders zou hij het ook curieus moeten vinden dat hij zijn beste creatieve middenvelder (Lasse Schöne) in de punt van de aanval laat verdrinken.

Grootste afhaker die inhaakte op een reactie van collega-manager Sam Allardyce was onze Louis. Louis was op zijn gouden pik getrapt toen Sam zijn ploeg de troetelnaam ‘Long-ball-United’ gaf. Louis zou Louis niet zijn als hij op zijn zolderkamertje even de statistieken naar zijn hand zette. Dat leest u goed: naar zijn hand zette. Tijdens de persconferentie schaarde Louis alleen de lange bal naar voren onder lange ballen (zie video Louis ‘Long Ball’ van Gaal vanaf 0:40).

Lange ballen over de breedte van het veld vielen dus af. 75% van de lange ballen werden even door de alfa en omega onder de managers onder het tapijt geveegd. Geen wonder dat je ineens een significant resultaat krijgt. Je zou toch zeggen dat Van Gaals gouden pik perfect past bij lange ballen ook al noemt Louis niet alle lange ballen lange ballen echter blijven lange ballen gewoon lange ballen ook al noem je lange ballen ineens wijde ballen. Van Gaal stelt zich publiekelijk op als de Diederik Stapel van de voetbalwereld door de data in zijn voordeel ‘te masseren’ –zoals ze dat zo mooi in de wetenschap noemen.

Frauderen en met een blufpoker zijn frauduleuze data uitdelen in de vorm van stenciltjes aan gerenommeerde journalisten. Je moet het maar durven. Gek of geniaal? Mocht van Gaal van ons heengaan (laat dat nog maar even duren) dan wordt die vraag niet eens gesteld. De omschrijving ‘fenomeen’ is afdoende. Desalniettemin haakte Louis als geloofwaardige individualist af. Wanneer je als grote leider zo laat leiden door klein leed, ben je voor mij de enige badmintonnende persoon met kleren aan op een nudistencamping.

Toch schuilt er iets positiefs in het woord afhaken. Het toont aan dat je ooit ergens aan mee hebt gedaan; dat je ergens ertoe deed. Zodra er van af- naar inhaken wordt omgeschakeld spreekt men van een comeback. Wordt afhaken aftaaien, ben je niet meer dan vergane glorie. Zoals dat gaat met tijd, zal alleen een terugblik duidelijkheid verschaffen. Bovengenoemde namen staan dus nog steeds op de wip die balanceert tussen succes of falen. Ik wacht met berusting af terwijl ik nu mijn wintersjaal afhaak.

Zlatan Taekwondo compilatie:

Zlatan wereldhonger:

Louis ‘Long Ball’ van Gaal masseert de data:

Haken voor beginners:

 


 

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
'Kopt binnen': Afhaken met Feyenoord, Zlatan, Frank & Louis