John Heitinga is niet zielig!

03 februari 2016 | StefanS | .... kopt binnen

De waarheid is een bittere pil. De mensen kijken neer op John Gijsbert Alan Heitinga. Je merkt het aan alles. Paint 2.0-koning Jan van Halst betrapte ik na Johhny’s vertrek plotsklaps op het hebben van een mening: ‘Bijzonder, maar wel heel verstandig. Anders kan het moment komen dat het wel heel treurig wordt.’ Als een kale kuitenbijter die het scherm van zijn iPad vaker beroerd dan de voorgevel van zijn eigen vrouw dit soort teksten over jou de wereld in slingert, dan is het kwalijk met je gesteld.

Zielig gevonden worden. Het is het ergste wat een mens kan overkomen. Ik heb nog liever dat mensen mij in mijn nek tuffen dan dat ze me een aai over bol geven en mijmeren dat ik zo mijn best heb gedaan. Want dat is er op dit moment met John John aan de hand.

Mensen startten smeekbedes om Heitinga vijf minuten speeltijd te gunnen tijdens de klassieker. Smeken! Weten ze wel over wie ze het hebben? Johnny f*cking Heitinga. De rots in de branding bij Atlético, Everton en Oranje, de man met een gebit als een stormram, Johnny ‘De Denker’ Heitinga de man die niet op tijd fit was bij Oranje omdat hij kampte met existentiële problemen, de man die vijf minuten stiekem meetrainde met het eerste van Ajax, de man met een eigen blog.

Sorry, wat? Jazeker zoals iedere quinoaknagende hipster houdt ook Johnny een blog bij. Hij vertelt trots over zijn eerste DJ-les, zijn afscheid bij Ajax en zijn voorliefde voor Keezen – helaas bedoelt hij hiermee het bordspel. Voor de poëzie fanaten die soelaas zoeken in de letteren, deze blog is het licht. De lassie onder de helden. Neerlandse hoop op de teloorgang van knip-en-plak literatuur van heden ten dage. We zien Johhny op een bakfiets door Amsterdam. Zijn kroost fungeert als voorbumper en Johnny vraagt aan een nietsvermoedende toerist in Zuid: ‘Hello? Yes I’m a famous footballer from Ajax, joe must know me from the tribune, the plan is to sjees so foor joe langs, could you make a picture of us? Follow me on Twitter. Sank joe.’

Vanzelfsprekend staan er de niet-te-negeren smeekbedes bij: ‘Leuke foto! Het zou nog leuker zijn als je weer eens in de basis mocht starten.. Dat gun ik jou zo erg!’ #Verheulenesther. Of erger: ‘geniet maar van je gezin dat is belangrijker dan Ajax.’ #tamaradejong. Dat is geen ondersteuning, dat is een schop na.

Zodra de grote heren van Voetbaltube vanaf volgende week iemand anders de rubriek ‘Smeenk kopt binnen’ laat schrijven, ik met de foto van mijn cavia met een hazenlip in het online buurtverenigingsblaadje ‘De laffe herder’ sta en mensen gaan daarbij schrijven: ‘leuke misvormde cavia, concentreer je vanaf nu daar maar op in plaats van het schrijven van columns,’ kan ik niet beloven dat ik de tikvingertjes van mevrouw ik kwestie niet in een umlaut vouw.

En toch zie ik een mediastunt in het stoppen van Heitinga. Jay-z is al veertien keer gestopt en kopt inmiddels terug met zijn twaalfde studioalbum, Tupac Shakur verwijst zijn hele carrière al naar de Italiaanse filosoof Makaveli die zijn eigen dood in scène zette. Volgens berekeningen keert 2pac volgend seizoen terug als spits bij Ajax. Het is 2pac of individu die sterk lijkt op een geschminkte Heitinga.   

Zeg nou zelf. Zivkovic als nummer één spits van Ajax en Heitinga als trainer, dat is even geloofwaardig als Colin Kazim-Richards die zijn volledige contract bij een club uitdient. Heitinga is nog maar 32 jaar. Let u op, geef hem een half jaar. Volgend seizoen ziet u een zwarte piet-achtige spits van de jeugd doorstomen. Zijn geboortedatum is 1 januari 1994. Men roemt deze balvaste, bonkige spits om zijn voorkomen. Zijn spelinzicht, zijn balvastigheid. Alsof hij al jaren in het eerste speelt. Alhoewel het geen technisch hoogbegaafde spits is, kan de rest van het team de ballen bij hem kwijt. Het ankerpunt in de aanval. De polder Mariano Bombarda is geboren. Een speler die na drie, vier jaar zonder ook maar een gevallen druppel zweet, zo ook weer uit het beeld verdwijnt. Want wat snel komt, is ook snel weer verdwenen. Het enige dat wordt achtergelaten is een legende. Media kan alleen maar speculeren naar de identiteit.

Let op mijn woorden.

Jyhnno Hietingbiba wordt een hele grote.

Hier de hint van zijn eerste comeback

 

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Laatste reacties

[url=http://mewkid.net/who-is-xandra/]Amoxicillin No Prescription[/url] Amoxicillin Without Prescription ntu.ldmu.voetbaltube.com.lff.fp http://mewkid.net/who-is-xandra/

http://mewkid.net/who-is-xandra/ - Amoxicillin 500mg Capsules Amoxicillin kwk.ovht.voetbaltube.com.cok.rn http://mewkid.net/who-is-xandra/

> > >
John Heitinga is niet zielig!