Beter stouwt Koeman er een kool in

25 november 2015 | StefanS | .... kopt binnen

Ronald Koeman kreeg het afgelopen week op zijn kunstheupen. ‘Als ik bondscoach was geweest hadden we als team meer punten gehaald.’ Het statement bezorgde mij een gebalde vuist en een tand door de lip. Eindelijk! Wat een contrast met onze huidige bondscoach die van de KNVB-troon communiceert alsof hij zijn tube aambeienzalf op het nachtkastje heeft laten liggen. Eindelijk een trainer die voor zijn beurt lult en zijn ballen op het hakblok durft te leggen.

Want pit hebben we nodig als wij het WK in Rusland willen halen. Momenteel loopt er een bende verwijfde metromannetjes rond bij Oranje waar voetballen voornamelijk bijzaak is. Als we met deze bups verdergaan en ooit nog wereldkampioen worden (ik schat de kans klein), dan is een deel al bekend met een roze boottocht door de Amsterdamse grachten. Laten we eerlijk zijn. De ene helft sjouwt zich een hernia aan de Gucci tas terwijl de andere helft tussen de trainingsuurtjes door, een hiphopbeat in elkaar klust waarover heen wordt gerapt met rijmelarij van een infantiel sinterklaasgedicht.

De retrospectieve instelling is verder te zoeken dan de voetbalvisie van Danny Blind.

Wat Nederland mist is een gezonde Hals- und beinbruchmentaliteit. Uitspraken als: ‘ Blind kan er geen kloten van, met mij aan het roer was Bert van Oostveen een meester-strateeg geweest in plaats van een opwind Elmo met een visie van een blinde darm (want dat is eigenlijk wat Ronald Koeman met zijn puntenstatement zegt),’ passen precies in het straatje van de nieuwbakken mentaliteit. 

Helaas gebruikte ik in de eerste zin het woord kunstheup. Want de gepeperde uitspraak blijkt een farce te zijn. Een gesponsorde uiting, financieel ondersteunt door de netwerkprovider die vrijdag geen gehoor gaf. Het filmpje in Helden is ‘gemaakt voor alle klanten van KPN.’ Zo, lekker is dat. Die Koeman klessebest alleen tegen je wanneer je een glasvezelverbinding afneemt bij de juiste internetbeunhaas. Ziggo, XS4ALL of de trotse eigenaar van een AdBlocker hebben de uitspraak van de groente-van-Hak-voorman dus gemist.

Die mensen moeten zich gelukkig prijzen.

Wellicht is het de overstap van de wijn naar de bubbels, want het succes lijkt de Koemannetjes naar ’t hoofd gestegen. Zo durfde Koeman zich kritisch uit te laten over zijn aas uit de mouw: glamourboy Graziano Pellè. Koeman kritisch over Pellè, dat is toch schijten waar je slaapt. Ronald trok Graziano bij Feyenoord aan en Graziano trok als dank de trainerscarrière van Koeman uit het slop.

Vóór Feyenoord mislukte Koeman bij Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia en AZ. Ook bij Feyenoord was het niet veel, totdat Pellè het op zijn heupen kreeg. En wat voor heupen. Het soort heupen waardoor vrouwelijke fans van Rotterdamse tot aan Southampton een slakkenspoor achterlaten. Playboy Pellè veranderde de haardracht in Nederland, doceert de Southampton harbour birds en transformeerde het blotebillengezicht van Koeman naar een gestroomlijnde betonblok-kin van een absolute leider waarop je een uitje kunt snijden.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben ervan overtuigt dat Koeman de bondscoach is die Nederland op dit moment nodig heeft.

Zonder Pellè zou dat niet het geval zijn. Dus van mij mag Sneeuwvlokje wil iets ingetogener reageren. Graziano is de een bon vivant, een veulen die je op het veld moet laten dartelen. Dan floreert hij. Waar Koeman bij Blind gas mag geven, moet zijn voet van het gaspedaal bij Pellè. Kwestie van je plaats kennen.

Of moet Pellè er van op de hoogte worden gebracht dat zijn trainer, in de tijd dat hij bij Barcelona speelde, vernoemd is naar de albinogorilla ‘Sneeuwvlokje’ die van 1965 tot 2003 leefde in Parc Zoològic de Barcelona? Die kennis zou slapende honden wakker maken. Dat moeten we niet willen. Die kennis kan uitspraken uitlokken die niet gefinancierd hoeven te worden door een telecombedrijf.  

Hollandse Helden met een glorierol voor broer Erwin die weer op de praatstoel zit

Depay op de mic


'Rio hiero, ik zit weer in een verhaal'


Ik heb dezelfde reactie als Fer op 1:36

 

Stefan SmeenkSmeenk is onze wekelijkse columnist die elke zondagavond trouw Smeenk is onze wekelijkse columnist die elke zondagavond trouw met een bord bami op schoot, kritisch de samenvattingen bekijkt. Neem daar alle afleveringen van Voetbal International, Studio Voetbal, het Sportjournaal, FOX Sports en de sportkatern van de dagbladen bij. Elke woensdag zal Smeenk de miljardenbranche van het betaald voetbal tegen het licht houden en daar verslag van uitbrengen. Soms ludiek, dan weer bot en af en toe vertederend maar altijd louter en alleen voor uw vermaak. 

Lees ook:

- De hoed van Memphis Depay is het symbool van doorsnee Nederland
- Een verbitterd live verslag van Nederland - Tsjechië 
- Uitgelekt de sms-conversatie tussen Danny Blind en Phillip Cocu 
Wereldfilosoof Quincy Promes zet onze maatschappij op scherp
Jasper 'Vesuvius' Cillessen staat op ontploffen
Van Basten is een flegmatiek sierpaard
In de naam van Blatter, FIFA en de schijnheilige geest
Een volwassen man in trainingspak
Een kaart van Van der Vaart
'Fred Raket II', het slotakkoord

 

FacebookTwitterGoogle+
Deel dit met vrienden via:
TwitterFacebookGoogle+WhatsApp

Bekijk ook..

Reageer

> > >
Beter stouwt Koeman er een kool in